Football Manager 2021 討論區 (2)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
可以咁講
不過除咗位同weak foot
唔同數值,唔同位置weighting都會有唔同
FM2014嗰陣有人計過數
用正前鋒做例子
1 acceleration/pace = 3.2 CA
1 weak foot = 2.15 CA
1 Finishing = 1.55 CA
1 Dribbling = 0.85 CA
食CA個比重唔同
所以如果見到有pa5星就買佢返嚟然後起勢操佢就ok?
game入面個星只係參考
個星會俾你球探/隊波整體水平/聯賽水平影響
試過有一季球探推薦青年選拔隊人選俾我
有條友5星但PA 13X
4星嗰個反而有15X
作客應該點打好 成日輸
佢仲要睇埋寫Report個職員既能力...
有時都fake得好嚴重下
咁睇黎真係要裝返個睇數值既野 有冇推介
俾球探fake都係樂趣嚟嘅
In game editor可以逐個人睇同埋edit PA

FMSE/FM genie scout可以list晒成個save嘅人出嚟睇佢哋CA PA
如果知曬capa黎玩會變到好易玩
買既最高pa既人黎玩就爆機
相反唔睇妖人攻略唔偷睇capa,信曬scout玩既話會真實好多
有時砌好左隊ca唔算高但係夾得好再捧盃個滿足感會大好多
Fmrte都可以 不過要畀錢先可以edit
都係既暫時唔用住
今年想試下玩埋mobile版
玩咗咁多年電腦,手機可以長期開
信我,唔好
試過一次就冇再試
好鳩?
今年仲未買,覺得今年玩唔過200個鐘
touch/ steam remote電腦好過(touch未玩過)
玩過mobile試味 之後玩電腦就冇開過mb玩
玩慣pc版 你唔會接受到少咁多feature
玩咗電腦好多年
但大咗真係少開電腦
真 有時喺街想過手癮都係remote desktop算
都係嘅 又冇真衫真樣
手機玩第二隻都冇咁大反差 始終你會不斷同pc版比較 玩玩下就會冇癮
Pepe打大戰真係唔啱用 determination 太低 成日帶波比人截到
大戰都係換佢出黎衝下算
好想S/L啱啱主場對鏝 踢落平手 但7x分鐘比佢一下傳中 1:0完場
明明有唔少機會但都入唔到波 好嬲
大家可唔可以講下用開咩改樣同logo souce?
有排都係用部iPad remote
但用steam remote成日lag同斷同唔可以3D睇波一係要連住Wi-Fi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞