[接受到飛昇,點解接受唔到李中興!?]龍虎門暨港漫討論區 09

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
唔係台灣叫先 唔好講
龍虎五世第四輯三世仇
龍虎五 四 三
黃玉郎出嘅時候已經有香港人咁講
就我所知,「龍仇篇」(實際上應該叫昊天風雲)的主要度橋是主筆鄺彬強
本來新龍沒有接手他人的話,老邪神大顯神威會用在正牌老邪神西城望身上使用
....
....
...
讓《龍虎543》開頭就跌了大跟斗,至今的銷量仍是不佳,只有送小流氓的那幾期在銷量
上才有些起色,但很快就打回原型

https://www.ptt.cc/bbs/KingdomHuang/M.1608466352.A.BE4.html

唔知真唔真,之前d人講543好睇但都救唔返,都幾慘
白癡一問 點解叫543
台灣叫先,五世=54三世仇=3
唔係台灣叫先 唔好亂講
龍虎五世第四輯三世仇
龍虎五 四 三
黃玉郎出嘅時候已經有香港人咁講
好耐喇, 我地又做過一集鬧廢老, 早兩個月已經得罪左一班人
正確
我個日上到去, 一入門就俾某FB漫畫group版主捉左我去同大肥相認, 之後男哥就出黎同我地影相, 再提議不如開個live即場jam下, 咁所就做左15-20分鐘。
大概係講左第9期風雷一部份, 叫人買男哥本書、路西法同山海。真心想睇可以去戇男FB, 佢有live個條片。(頭段頸已側, 捱兩三分鐘就應該正常返)
Sunny 加油呀。唔論我讚唔讚成你或者大肥既觀點,多啲人討論港漫係一定對港漫有正面作用的。
清楚自己宗旨同立場先至係最後贏家。
多謝你, 我都希望多D唔同方向同層面的評論同分析可以出現係港漫身上
我反而記得係,舊龍虎五世,台灣已經有人叫五四,不過可能我記錯啦!

唔好意思,我上Ptt 見到台灣人五月未出書時已經咁叫,原來香港人仲有人早過佢,受教了,多謝指正
之前 又可以同 刀神 武聖 同 老天尊 同級 起碼 都 1.5 間?
即係路西法後 再一個短編?
呢套好似中篇,應該似阿條羅幾十期
專欄講到係長篇咁
咁似係台灣叫先喎

火武速報:黑骨棠遠走外國醫癌,江湖議論紛紛,道理哥斷言華興會將分崩離析。

獒犬利用關心問候令虎兒信任,但崩牙豹卻心有芥蒂。

黑骨棠除咗自己所需,其餘全部身家轉曬比虎兒,虎兒深感慚愧

雷公,火武同柱哥商量虎兒會點踩線入尖沙咀,結果虎兒主動致電柱哥,柱哥心想內有乾坤。點知虎兒擺曬人喺酒吧,柱哥馬上吹雞

火武去咗佛堂求神,不過和義平星哥諗住覆灼,誰不知耀揚坐鎮廟前,單人匹馬怒斥一眾嘍囉

如果而家虎兒痴埋獒犬變奸,論疊馬,勢力點都唔夠火武嚟,希望虎兒生生性性。
虎兒黑化ready
虎兒話會生性做人,係對住棠哥,但對住火武佢地做番奸仔???
上幾期話棠哥無再無叫火武做野,叫左個叫十兒既做棠哥頭馬
好睇 智慧要出場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞