[接受到飛昇,點解接受唔到李中興!?]龍虎門暨港漫討論區 09

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
543正
不過呢都係想玉郎兄搞新作
搵到團火架喇
真。赤兒出世了
就係因為姦興廢,
寫唔氣勢同強度,
先諗住夾硬將幾種武功溝埋一齊,諗住叫出黎會勁啲丫嘛
浪客行就咁揸住刀鳩劈都勁到仆街啦

已經唔係講緊佢寫得叻唔叻嘅問題,係佢完全好似弱智咁基本講個故事都唔識

不過,
到左存亡之際,我地仲容許到呢啲垃圾生存到,
其實我地都好大問題
我地呢輩人老咗開始少睇咗動漫(唔止港漫, 日漫都少咗)

本地野只有永遠都打黎打去因為創新唔一定賣得, 唔賺就無人出
新一代年輕人又唔多睇本地野因為永遠都打黎打去
港漫再千篇一律無新意

無限輪迴死胡同黎既...
其實打打打都唔緊要
你有劇情有畫面 真係唔會差得過日漫
不過編劇質素真係太參差
日漫都係打先多人睇 當紅既有邊本唔係打丫
美漫咪又係打
港漫風格其實畫打鬥係可以好好睇
境 風位 透視 可以做到個畫面好勁
係個市場太細同老化姐 而且出版模式真係老土
無新血又係一個死症,
夕陽行業真係無得救...
講真依班都係捱埋落去有人買咪畫囉
到無肉食就收皮架啦
更加唔好諗住佢地會為港漫下一代諗過
可能有努力過啦但依家人手工藝野都係等收皮
當年叫有個慶仔 但之後又俾人搞到只可以做幕後 不過都幫唔到個市場幾多
人手工藝不嬲都好睇唔好食 係香港唔使諗賺錢
唔係顯朕當年都唔會搞流水式製作 可以出一大堆書搵錢
一係依家和仔老黃咁既模式
拍住大陸叫可以長命d
但要好堅持畫返貼地港漫
為左大陸畫好快連本土味依個最後價值都無埋
有無人知動廢sunny約網友地鐵站隻秋係咪事?
咩黎,等SUNNY 講下

好簡單咁解釋來龍去脈就係
我地上星期有一節講風雷, 用線性時間去拆解頭七期內容, 以頭七期而言基本上同平行世界無關。
然後圖中呢位人仕不滿, FB屌我地老母, 咁其實都無野嘅, 反正我地可以錯, 意見又唔係絕對。但我對佢D留言有太多錯別字睇得有D辛苦, 叫佢改正先留言, 然後就互屌老母, 屌屌下佢話要俾塊鏡我照下自己有幾樣衰, 然後就好似上圖咁, 結果佢自己FF........
你睇下,為左風濕傳呢啲垃圾書同人嘈交幾咁無謂
Facebook group好多fake news 又話文傳出律師比大肥 又話鍾英偉出律師信比讀者 又話柯修羅係動廢主持
一次過追哂風雷傳
大家劣評左好耐 都明明地大家講乜
畫功好過ssl 呢點唔洗多講
係咁打黎打去 啲招名就李中興特色?
見到邪神勁到癲左
都好誇張下
當你見到新龍之前,西城勇俾人圍毆,打到咁上下就外掛回血,嗰啲仲誇張
玉郎個陣四大教主之戰
所以我一路都覺得勇哥係要削一削

不過風雷傳對於大部分港漫迷好似唔係幾受落
我唔係好識形容呢套野 不過都會買落去
因為覺得風雷好型
我都唔想,當認為本風雷唔係一無是處就變成護主收錢洗白,然後無視我都有講本風雷唔好嘅地方,咁我一定還口。個台公開都預左有呢類罵戰,但今次對手比較低庄,走去搞埋其他group好多人而唔敢去返我地group講
修羅個單我真係笑到Gap Gap聲,尋晚都忍唔住Cap圖放自己FB tag修羅,佢有節目係港台出過、佢自己個台搞過網聚、佢地五位主持接受過唔同訪問、係本書出埋相見到真樣,都仲可以當神秘人,唔係我想笑D人on9,而係佢地真係on9
9-12期大概想寫風雷邪神各自回到舊龍世界,咁搞法變雙主角,件事又再拉散.....唉
我又覺得風雷誇張好多,亦好多無厘頭位,SSL勇哥都叫做有老邪神幫佢回SP/EN,總好過兩大神人隔空傳功.....另外罐可樂無厘頭有屍氣係入面個D亦係不明所意
呢本野幾多期完
只要一日仲有人含淚買書,一日都唔會完
你地唔發覺任何故事落到姦興手上,
都係果個套路行落去,
鳩理由滅世-->鳩行鳩打-->儲寶物power-->人物大集薈銀牙大爆炸-->由2開始再loop
用咩人物擺落去根本唔重要,
其實都係同一個故事,因為條友跟本就唔識寫古,
只能夠用呢個方法去鳩黎
不能同意更多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞