[接受到飛昇,點解接受唔到李中興!?]龍虎門暨港漫討論區 09

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
唔會龍貫天掛 岩岩先復活…
道經戰隊 金鵬 龍生 毒娃應該都唔會 其他都應該會死
邪神 老邪都唔會
韋陀更加唔會
我諗得珍珠 孔佑男 五郎大機會
但五郎死通天教就滅教 矛盾…
早排老天尊唔係有講九死未死晒
岩岩好翻生
五郎唔會咁快死呀嘛上期先話佢限制左爆唔到上最高功力
等佢見到令公番生先死呀嘛
可能多鄉土人唔like似想反口
而家可能變左只係五郎幻想
不過未揭牌都仲有可能
不過五郎真係死希望老天尊會臨尾趕來軍艦島見五郎最後一面
我鍾意佢地最高功力有返戰紋

大水牛至尊魔功都出過
新新龍啲畫質真心差
無得救架喇
其實睇到盡左力…
但唔知點解D打網都係烏卒卒咁
最弊都係構圖,好似今期韋陀爆番戰紋,畫背部,跟住下版就側面頭…
正常畫法(抄海虎果種),係畫各人驚訝反應-->戰紋CLOSE UP-->韋陀殺氣眼-->韋陀正面戰紋大頭!
分鏡sense 好要求主筆睇幾多其他作品同天份
肥良睇美漫睇星戰,將電影分鏡溶入港漫,比馬SIR 更有電影感
海虎好多大頭同空鏡,好似電影
故仔都跌晒
其實當年冇咁多真人化,
ACG 喺香港仲算係小眾野,
主流媒體有一套本地劇將呢啲野拍哂出黎,
真係睇到大呼過癮的,
如果係而家拍會叫做冇誠意囉,
但當年拍就誠意十足,
唔同年代唔可以一樣計法啦
2020年最後果個星期都嬲爆爆
屈9里係咁 當年天子5佢勾已經咁核突
唉 成個蛇貓門最鐘意既角色就係風雷
結果比姦興姦到體無完膚
本風雷如果加埋d戰紋
力量等級既話
根本成個海虎黎既
所以呢啲仆街大家真係唔好比機會佢,
cut 書吧啦,廿幾年都冇改進,仲每況越下
繼續養活佢真係殘害漫畫業

好多人盲撐港漫話$50 都會買
但不思進取果班真係唔值得支持

網上見到的改圖
笑食我
李中興我最後一次比機會佢應該係天行社街霸3?
之後就見名就唔買 (神兵F2雖然有超霸人好似唔關佢事架呵?)
講真 睇得呢種角色外傳就係想睇佢點樣爆主角威能姐
冇故事我都算啦
屌那媽集八大神功加暗黑冰火於一身都仲可以比邪神屌住黎打
我睇緊既係風雷傳定邪神傳
冇故事咪睇爽囉
連爽都唔撚爽就真係....唔死都冇撚用
好彩買左一期就冇買,轉買SSL
邪神個光環真係太過份
始終佢先係龍虎門主角 無計

但姦興寫武功真係得啖笑
成日作埋d 鳩名 超神冰火 睇到我起雞皮
真係胸口幾無墨水先作得出 同d中二病mk妹當年既小說入面 靚仔X10000000 有錢X10000000 完全係作出來打飛機 兩個字 嘔心

最垃圾係成日玩內功combo 拳皇街霸咩
洗髓駁易筋駁金鐘 大佬你外功練幾多套同你點駁都得 但內功點幾套撈埋一齊呀 真係“溝埋做瀨尿牛丸…丫笨”咩
最慘撈埋又唔覺得勁左 除左可以俾佢作個“中二病式”招名

雖然我知唔係姦興首創 但其實呢個concept真係幾on9 一個人可以同時練幾套內功 每套武功運勁方法都唔同 夾得埋已經唔合理 你廢功之後練其他就話姐 我當真真真係練到 但可唔可以唔好溝埋來用 叫埋哂d金鐘易筋勁
你睇東方無敵一套九陽神功加套九陽五絕已經好勁 當年邪神都係一套易筋經加火雲掌 霸腿咁玩
543就故事正常,畫功好有表達能力,睇得幾舒服
顯朕唔參與即刻正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞