[接受到飛昇,點解接受唔到李中興!?]龍虎門暨港漫討論區 09

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
見到佢不停修正緊劇情
FB D人講撚到好懷緬大寶果時,到比番大寶咪又係狂跌書
次男道 五郎
唔只無玉郎味 連龍虎門味都無
五郎透支生命係OK 但次男道個名真係
其實佢地enjoy插bobo姐
有時覺得bobo寫既龍虎門先夾龍虎門
就係要有陣老老地土既味先夾龍虎門
不停出堆新人都無寫好轉頭就死,定期寫返x大教主圍嘔邪神,邪神再開外掛/奇遇學新野,無限loop
Fb夠大讚牛龍 咪又係仆直

銷量最實際 風雷創刊都一萬書 我相信SSL唔會差過玉記果時
黑心啲講,真係想剩底幾期風濕傳跌撚到要提前腰斬,
今次比姦興過到骨,埋數有錢賺,
下次又可以水老細比佢開書,只會係咁loop,
新人冇機會,老屎忽繼續趕走埋班舊客

大家真係唔好比人睇死,
次次都話比埋呢次機會,次次都含淚食屎咁
第九期 新一章
睇佢有無反醒囉
仲係咁應該好多會cut
大宇宙力量一下分三下會唔會仲廢過小宇宙力量
次男道真係設定/處理得好廢 完全show唔到透支生命力有幾勁
爆發力低仲要打幾下就訓低 最後一個人都打唔低都可以自high
上utube搵下好好睇

可能漫畫始終得一集 未表現出嚟

不過馬小玲個種堅強硬朗
對比番況天佑ge癈
真係好好睇
屌你老母 成班集體失憶
次男道打黎原來係救邪神 重要比邪神讚兩句就高潮咁
心諗我睇緊乜春呀
一定龍小自己起架喎,睇下山海個畫面咁滿,同埋佢自己講過自己要求高,人地做既話,我覺得佢會唔放心
其實和仔比人吹大左,我覺得佢得封神記真係神作之外,殺道上佳,其他作品都跟封神框架有d類似,冥族=阿修羅,神既腐敗,暗魂,重重覆覆
西遊都係靠孫悟空,咁畫白狼做咩?
阿修羅除左時雨死,佢一個殺全場好好睇之後果故事又打到尾,中間無驚喜,無扭轉
三國就直頭悶到仆街,最後3期最好睇,希望留尾既現代三國會好睇d
近期彊睇左一期,真係正正常常,合格高小小,佢近幾年既作品只能話唔差,稱唔上讚,故事成日到中期之後就無力
邪神心諗 原來讚佢兩句就少左個敵人
早知一早讚 讚完可能幫手打其他人
好難講 鐵將傳搵過葉明發起
山海都傳有排係夏惠e起
和仔對比起依班漫畫人黎講比較後生
又有D 小聰明
會係D 小角色度著力同扭橋
節奏會岩多D 後生仔睇
唔係乜都鳩打先
果種畫面上嘅滿到嘔
完全唔係葉明發同夏偉義嘅風格。
其實
和仔得殺道同封神1,2部嘅橋係夠用
之後嘅長篇全部唔夠橋同痛快
543個修羅門老門主係咪第一集個邪神?
應該係
計寫好小角色唔夠肥良(全盛時期)勁,仲有一大段差距
我既睇法唔同,我覺得和仔可能冇肥良咁爆,但和仔唔會將所有野寫死寫盡,留白比我地自己想像
和仔比較日漫, 同佢都好日漫式唔多死人
肥良 同 和仔咩事不和
最後和仔 要走 離開海洋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞