[11月24號]美國大選新聞總匯

418 回覆
239 Like 4 Dislike
呢個詞好耐架啦.

元 耶律楚材 《題平陽李君實吟醉軒》詩:“長鯨海量嫌甜酒,彩筆天才笑小詩。” 姚雪垠 《李自成》第一卷第十四章:“這天中午, 李過 在筵席上放開海量,同 黑虎星 和眾頭目猜枚劃拳,開懷暢飲,直吃到紅日西斜。”

清 洪楝園 《后南柯·立約》:“為議和一事,請殿下海量包涵,勿加苛責。” 葉紫 《豐收》八:“一切還是要請八爺的海量包涵。”
推比更多人睇
唔好相信單一新聞媒體塞畀你嘅消息. 唔好認brand做人. 有懷疑嘅自己去verify 信極都好 三分存疑點都穩陣.
點解呢個post沉得咁快,反而果啲fake new放負post成日係頂
大傳媒,大社交平台(自然壟斷)先係今期最仆街

如果連政府都用權力保護佢地,平民除非自己搵資料,否則無法接受偏頗資訊,等如眼盲耳聾。就算有critical thinking,,都會決策錯誤。
[慎防風向撚荼毒]美國大選真·FACT-CHECK posts整合
https://lih.kg/2298632
我真係一炮unsub左啲睇左十年嘅leftwing media
其實信心危機係去到好可怕. 唔止係大選新聞. 仲會質疑埋係咪其他新聞都係假.
成場選戰我覺得最罪無可絮真係堆MSM.
娛樂至死

FC 好累,等人喂最好
追求FC嘅其實係咪已經上左年紀
咁多三毛
無嗰啲垃圾鬧交式推post咪自然沈得快.
多謝樓主

https://www.youtube.com/watch?v=zkSHVjHE_44&list=PLuwJy35eAVaJYx47nDSHlzgFpD-ctxgMI

講起娛樂至死. 港台呢條片好睇. Ching有興可以睇睇. 有講下新聞娛樂化同碎片化年代嘅現象
唔好俾佢沉

Pompeo呢啲人材真係唔係用錢就請得郁. 佢做呢個位之前. 基本上已經軍商界都撈過又成功.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞