[11月24號]美國大選新聞總匯

418 回覆
239 Like 4 Dislike
巴打好波
其實就係儘可能睇啲啲MSM嘅汁 搵返佢來源係邊度. 直接睇啲hard fact
到有唔明嘅專業資料 例如ACT/public law儘量去理解下. 如果真係搞唔掂就唔去譯. 始終唔係呢邊嘅專業. 廢時架硬嚟誤導左大家. 好似琴日公海有巴絲講嘅dominion data base link返嚟香港. 我唔識IT. 所以我無向個總匯入面提
至於歷史文化背景就因為以前讀書都有讀過. 所以又唔洗刻意去研
我無你地諗得用咁多心機時間去做呢件事其實 真係承蒙大家厚愛 成件事純粹係發現左一間米芝連餐廳原來係間黑心餐廳 多年嚟用老鼠肉當豬肉咁煮咕嚕肉 於是搵佢啲原材料嚟確實唔會食死人咋
全球主義者仲不停叫國內既受害者含淚而又真係有好多人肯含

恐怕我呢啲真.少數派都只可以係呢啲post度圍下爐取下暖
我決定follow樓主你
其實唔一定
GOP 一樣有人同Dominion關係密切
只係唔係侵派嘅GOP 人啫
佔中佢用駐外記者既稿出事姐,屌你佢d Asian correspondents全部都係xyz支那人黎

舊年佢派番BBC總部既international記者過黎報導立即正常番
共產黨就係透過全球化入侵西方國家
認真我係覺得政治就是分餅仔. 要平衡多方利益. 無論係縱容啲大企橫行霸道定係社會太向福利主義傾斜其實都好危險. 政府其實就係應該做中間人去儘量協調平衡
問題而家係有啲gaint想一個人吞哂舊餅. 政府已經失去左佢協調者嘅作用. 佢地所謂嘅福利其實就係當佢地佔據左全球嘅九成九資源之後. 分出嚟嘅施捨班賤民嘅餅碎. 物極必反. 全球只會越嚟越右. 再咁落去全球啲騷亂係唔會停架.
佢地唔係共產主義. 佢地係權貴共你們的產主義
基本上佢地想重建返現代版嘅貴族制度.

辛苦巴打
好記得班仆街左膠係唔係都屈鳩你法西斯 痴線寫到支那人好可憐俾人歧視咁又唔講下香港人有幾慘
我諗唔少人今朝都嚇一嚇
仆街MSM同班死五毛真係同一條線黎
原來有page G持
某些人比其他人更「平等」
你睇番美國東西岸既elitest擁有既資源同生產模式,再比較下中世紀既莊園經濟就會覺得好好笑只不過係個莊園大左好多同冇得真係一鞭打落去

口講平等,實際係支持我果套既就平等,唔支持我既就趕盡殺絕
BLM
講到底都係有冇求真嘅精神.
求真嘅cost好高. 需要時間同耐性. 而呢啲偏偏係响網絡年代大家最缺乏嘅嘢. 所以真係要好好反思 科技同人之間要維持向咩距離. 先對社會係健康.
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞