K-hiphop 討論區 (18) 坐等khundi panda拎冠軍!!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
啫係無咁出名既又俾人foul走晒 選咪真係好on9 我寧願佢地再用歌黎挑機仲好
上年冇左選咪
換左賽制
結果8衰左
今年有番好正常
幾時有diss battle
想睇大家互屌對方
要有上季punchnello屌yunhway個啲咁高汁就正
雖然第上季4個導師一組真係好on9
但個賽制有多啲歌聽 同對家一齊做合作舞台其實好正
反正都係要foul人 不如俾多幾首歌嚟好過啦
追晒最新幾集先啦你
下一集啊
其實都係志在聽歌
聽返sky原本嗰組既歌 原來個hook係giriboy唱 都幾好聽
其實skyminhyuk我都唔算反感再睇住歌詞咁聽佢rap都真係好真誠 雖然誠意同實力唔係成正比 呢次真係俾mnet玩鳩
樓主唔好篤爆
諗住扮跟得上大家進度架嘛
上一季除左diss
其他都有點悶
主要係知道邊一組贏硬
然後最後四強冇往季強
jiangyou本身好睇好佢 結果佢去左唱歌。。
不過今季既參賽者都算係狠角色 我諗diss batlle一定有睇頭
好衰咁講
我聽freak 去到2分56
真係即刻拎走個耳機
諗緊我聽緊乜野
兩首歌嘅感覺
係啊 見佢ig拍片叫班網民高抬貴手
咁睇佢性格應該都唔差(?) 幾鐘意佢呢終positive thinking
tho都係要講 唔鐘意佢rap style
https://youtu.be/Ocv1IjTgUlk
呢個version 都叫好少少
tho me都係聽live
Diss嘅話
想知superbee同swings邊個勁啲
覺得佢地簡直係diss battle嘅producer
西出口diss都幾狠下
最深印象都仲係元宰聖誕老人同young b vs ness
Chillin喺diss battle忘詞個畫面仲歷歷在目
最可惜係ek 第一場本選就比人隊咗出去同punch鬥 擺明出嚟做炮灰40crew本身都已經冇咩黑馬 結果最後就比隻takuwa留到咁後

反而覺得jjangyou好型 靠自己實力上到本選做到自己想做嘅音樂 不過又真係嘥咗嘅 以為佢會做到第二個woo一路殺到尾
6嘅diss battle算唔算咁多季入面最出色嘅一季 Juno同woodie對hash killagramz嗰part都唔差
Cjamm bewhy兩個fd互diss都好笑
其實好鍾意takuwa最後嗰首 (feat swings同kid milli嗰首) sAewoo個beat好一流而佢又唔係點用雞仔聲rap

但一諗到佢既叮叮叮叮叮frying pan ....
cjamm: 唔好再講啦
Young b個場好明顯動咗真火 所以先咁爆
再之後對yun b已經唔係個回事
打情罵俏咁樣
隔離個堆又係度食花生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞