K-hiphop 討論區 (18) 坐等khundi panda拎冠軍!!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

29號岀正規
可唔可以出冇sky版音源
呢季比起前幾季
覺得有啲感動咩事
同埋呢季選手寫既歌詞都幾好
尤其JUSTHIS對歌詞嘅要求都好高
睇住佢FOUL走哂啲歌詞冇乜深度嘅好爽
嗚本來好中意copal個首
但愈聽vvs愈上腦
miranni唱hook無得輸
我都係

4首都高質
hook好上腦
我都想知 我到最後幾集都無睇到 出咗未都唔知
呢季既歌都好高汁終於對今季有返熱情同埋期望
vvs mushvenom同miranni真係好合拍 多咗把女聲好似唔同晒咁 成首歌好完整 同埋條女呢個look好睇好多
聽dywhy嗰個beat 其實聽完chamane嗰隊我心諗點解好似怪怪地咁 係個beat問題定係點 尤其係個hook好似少咗半拍咁(講緊winwin嗰時) 然後到dsel嗰組 完全係第2首歌咁dsel rose de penny同untell完全carry到成首歌 佢地呢首都勁好聽尤其untell發揮得特別好

frank就唔多講啦3條勁人 但係屌你老尾sky可唔可以唔好插隻腳再佢地首神曲到完全係唔撚夾

mckdaddy嗰堆其實覺得佢地首歌好過swings嗰首(以音源黎講) 2隊邊個贏都唔出奇 killagramz其實都唔同以前既style 而家既佢我諗應該大把人會更加接受到可惜佢同mckdaddy都好好 如果可以既話2個一齊留低仲好
Guess I'm freak~
Guess I'm a freak~
聽宗sky就諗起SMTM777 Good day嗰組俾人foul嗰條友
成段 verse係到hehehehehe 破壞首歌
不過freak live真係似 lil boi& wonstein ft. chillin homies
佢兩個duo有得諗
我覺得chillin homie喺呢首歌都好好呀 感覺有返chillin homie成首歌好似balance返咁有少少剛氣 而且本身諗住首歌唔啱佢 但佢今次唔似平時咁剛硬 聽落都好舒服

不過呢首既風格 完全係食正lil boi同wonstein 所以佢地2個特別突出

我屌你老母呀mnet格硬搬個咩Q SKY落去輸咗入隊咪算囉仲要扮到自己有份贏咁出音源
qwala 唔search返都唔記得佢本身有份參加呢首
呢一round我決定音源同比賽full版全部扔晒入spotify 好多首都係原班人馬原封不動咁最好聽
每次聽翻場live 都要飛走佢嗰part
無咁差下話係唔夠其他人勁姐
同埋邊有HEHEHEHE
但音源有paloalto的確係兩個級數既
mirani CYPHER同呢場屈機
最衰1分鐘個陣走音搞到觀眾印象差左
不過佢條氣好短 呢方面差少少
https://www.youtube.com/watch?v=kCqBuTpT3vM&ab_channel=mindspray
Spray feat. Coogie , pH-1 & PUFF DAEHEE - "장전" (Official Video)
1分鐘真係好彩有人復活佢 發揮到更多
Chillin Homies上季唱바다本身一聽個beat都話會好唔夾 結果最後出到嚟都好夾好正我覺得其實佢嘅風格都幾多變百搭 每次都幾有驚喜希望今季可以走得再遠啲
我都覺 覺得佢越黎越有diversity 而家唔會一望佢就=一定係RAP HARDCORE
以前睇smtm果陣完全冇留意到mckdaddy,但今年佢唱到好乾淨俐落,佢果段verse真係重覆loop咗幾次

Wonstein好撚恐怖,和聲好聽到起晒雞皮,根本全能
但sky把聲好撚尖啊,佢出一嚟成首歌個vibe唔同晒好似食食下好好食嘅糖水入面有粒咖哩魚蛋咁我好撚想要三人版本嘅音源
你個比喻
sky嗰team歌詞寫得幾好
sky自己都好show到個種hopeful + desperate for success, 同歌詞係幾夾
但係我就唔太鐘意佢呢種off beat嘅style
ks首歌最大問題係sky同前面三個嘅theme唔一樣
得佢一個咁零丁講d咁嘅野搞到首歌好亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞