K-hiphop 討論區 (18) 坐等khundi panda拎冠軍!!

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
JJ插沙跪求mnet 扔埋vvs同freak原版
同求freak原版聽到sky哥嗰pt想扔爆個耳機佢
diu啱先聽完音源
學上面位巴打咁講 真係糖水入面有粒咖哩魚蛋嘅feel
第一
VVS
K-Hip Hop
個人覺得mush真係麻麻地 首首都係咁 唔明有料係邊度純粹真係靠出位 唔覺得佢嗰啲叫rap

btw VVS最鐘意jthis嗰part
負皮可唔可以講下點解討論下唔係搵交嗌
淨係臨表演前一日要重新排過曬舞台啲走位仲有啲詞
而出到黎個效果完全冇輸蝕 唔會令人覺得因爲少咗個人個表演冇咁完整之外
仲要令人睇得開心又投入
咁樣都唔夠有料?
或者佢rap真係麻麻
個人係欣賞佢編排 佢啲flow都唔錯 幾特別
做隊長有責任佢同miranni個舞台無得輸

GJus VVS
HipHop發展到而家已經唔止 rap/dance
仲有performing arts/ stage performance/ presentation
Mush 本身有佢獨特嘅style
佢rap未必夠其他人犀利
但係style夠新穎 夠eye-catching 淨係舞台設計已經贏人一大截
真係 個stage真係超曬班
我今季未追晒 剩係聽左啲歌 唔知佢地重新編過啲野
但睇得開心呢個我有啲保留 可能我先入為主左佢講啲野 個feel好嘈lol
vvs前啲表現我都麻麻 但依首舞台好正喎 唱得rap得
靠出位個個係skyminhyuk 嘈撚仆街
明既 我純粹無諗過咁多人鐘意佢呢種style
本來都覺得奇奇怪怪
但聽聽下又幾上腦
再對比埋sky就瞬間升華咗
呢個真 無左佢freak係完美
我都睇得好開心 因為miranni既表情動作
Moran嗰度好聽呀 佢唱法都好入耳

但都係jthis最正
成日狂聽producer cypher佢嗰段
Jthis 係rap skill 好
但miranni 同 mush 個performance 係氣氛超好
淨聽音源未必覺
但睇舞台會上癮
佢地doubling / dance /舞台效果都出哂位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞