(開箱)Bose QuietComfort Earbuds,光復硬件台,從開箱開始。

532 回覆
318 Like 14 Dislike
相比qc700, 傾電話掂唔掂呢?
好似得右耳可以獨立
右耳only
耳罩式qc700? not my type, 所以無試過。但呢隻我就覺得通話無乜問題。

see #44
試完唔知係咪放得唔入, 感覺唔到anc既強大
前日係旺角百老匯見到 sony wf-1000xm3 賣$1490
雖然唔符合所有條件 但係至少音質同anc都ok
你要再試下,佢個anc冇對手
通話左邊有mic, 右耳唔放入盒既話左耳可單獨使用
左耳double tap轉ANC level, 0, 5, 10咁轉,你係咪用緊level 0
試完即刻入手
最鍾意個消噪冇sony嗰種壓耳感,音場都開闊過AirPods pro喺巴士終於可以靜靜聽歌

Ching sick ball
佢粒鯊魚鯺戴得好穩
係一戴就實咗之前仲以為會好鬆
但白色真係有啲助聽器
巴打點睇Devialet Gemini
邊似呀,你ANC set 0 嘅話,佢真係一個助聽器黎嫁
搵日試下先,同樣係10mm動圏,prefer 音質多於ANC嘅話,你可以試埋Nuarl N10 pro.
如果切換有得淨係0同10就好10同0中間要tap多兩下好麻煩
Bose QC Earbuds嘅話行貨度度都係一樣價,最緊要係有得試聽。

夢想係擁有一部phantom gold
所以有啲情意結 平平地玩住佢耳機先
sony wf1000xm3音質好D定Bose QC好D ?
我有QC20諗緊換唔換earbuds。ANC見人話earbuds比較強,但係差得多唔多?
想問樓主如果ANC全開
叉爆電可以用到幾耐
用咗陣佢個bass好似仲勁過sony wh1000xm4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞