(開箱)Bose QuietComfort Earbuds,光復硬件台,從開箱開始。

532 回覆
318 Like 14 Dislike
唔關外觀
係驚太大戴得耐會唔舒服
呢樣應該關個耳膠事,佢出廠得三個size,個design又屌得唔入,又無得自己換其他牌子耳膠。如果個耳形唔啱,戴落就會覺得唔穩陣。
唉,好失望
做左頭批9沖既
耳仔痛通常有兩個原因,以soundsport free為例,一就係個耳膠邊緣刮身,或者個位置放得太入。二就係個鯊魚旗太硬或者唔啱耳形。
所以我以前會自己換個spinfit耳膠,如果可以換嘅話。
所以要告誡各位巴打,評測係用黎睇,最好落場試,耳聽為實
換過都無用,好似我依家用緊嘅AirPods pro一樣,耳仔呢個位一戴耐少少就開始痛,換耳膠放出啲都無用
買個無ANC, 無鯊魚旗,又輕身嘅耳塞,再加個comply耳綿,得左。

再唔得就唔好用入耳式

希望大家喺連登搵product review會方便啲,一search就有,唔洗爬文爬成晚
諗緊買邊隻色
啱啱先發現出左Nuarl N10 pro
點解我買果陣睇唔到嫁
All black everyday
肯定唔關anc 同入耳式㗎啦,因為我用Sony wf1000xm3一啲問題都無,但試左用耳棉先
出左好耐
有諗過買
但最後撚ANC 算
想買 但又out左bud
加上真係太大舊 驚出街似助聽器
(但個外型同質地其實唔差)
搞到依家1516
想買但早幾日去BOSE專門店都未有貨
店員話月尾先可能有
忍夠AIRPODS PRO坐巴士聽到隔離講乜

Sony XF1000 XM3 (借unwire圖)

Bose QC

MTW2

其實感覺上size同Sony差唔多,但Sony仲長啲,但同其他比較就真係差好遠。你話似助聽器又唔覺嘅,似送貨多啲囉

結論:儲錢
兇宅咪有貨
用app check
多謝巴打認真回覆
有冇平小小既介紹
又或者佢好耐之前嗰個sport earbuds值得推介?
啲專門店其實係咪用黎俾人試多過買

仲有用格價網,直接打電話問有冇貨,同埋問埋有無demo試。
問到咁空泛嘅話會世界大戰嫁wo.

揀耳塞當然要考慮自己嘅要求先:
- 靚聲
- ANC (降噪)
- True wireless / stereo connection?
- 做運動用
- 經常講電話
- 單次使用時間
- 輕身
- Design / 顏色
- 有無得換其他耳膠
- 有無鯊魚旗固定
- 新款
- 二手
- Type-C / wireless charging
- Not Made in ChiNa?
- *Budget*

愈打愈多
當然愈乎合條件就會愈貴
- 靚聲(咩都聽 聽人講bose係綜合最好 所以先想買)
- ANC (降噪)
- True wireless
- 輕身
- Not Made in ChiNa?
- Budget:ard1500
滿足到以上便可
個店員話有好多人pre order咗,到時返貨都俾嗰堆人先未必有得rock in
又要破財鳥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞