(開箱)Bose QuietComfort Earbuds,光復硬件台,從開箱開始。

532 回覆
318 Like 14 Dislike
但係我直接拎住呢張圖去專門店問,佢話係同一款黎,無得換其他款,仲問我喺咪唔見左隻耳膠
啲sales識個閪咩
有聽診器效應 (行路聽到自己腳步咚咚聲)
明明我個qc20 一d聽診器效應都無
其實搭地鐵開10級ANC,唔播音樂情況下仲聽到少少人講野嘅聲是否正常?
聽唔到先唔正常
注意行路步姿,身體會更好
我上reddit 睇返,好多人都話qc20 qc30 無事
係qc earbuds 先有
好似話因為earbuds 太重

其實唔只行路,就咁分別用qc20/30 同earbuds 原地揼下腳就feel 到,唔關步姿事 真係 earbuds 設計問題

當然唔係個個人都有聽診器效應

之前AirPods pro我一出就買,有極嚴重聽診器效應 (唔知係咪壞既)
兩隻耳機都出事
可能係你行路問題
唔關行路事
係我耳仔形狀唔夾anc耳機
有一部份人會有呢個問題,另一d人又完全無事
Airpods pro嚴重到食野 咬下牙, d咚咚聲都傳到入腦
你以前用開咩耳機睇下有冇類似耳型嘅TWS
Qc20
Ching 我真係唔覺有bor, 你有冇試過display果啲,一係咁啱你果對有問題,一係就....放左佢囉
遇到個firmware bug
低音量果陣左耳大聲過右耳,
40-50% 左右音量差唔多,
多過50%右耳大聲D
reset 返qc earbuds再pair 先無事
Bose 係咪有trade in service的?
見佢個fb page 好似有人講過下
早幾日入手,比我想象中好錄音講電話都okay.... 雖然我本身都用緊bose 700headphone
all trade in = 閪過放二手
soundsport free 大約trade到幾多
放二手都唔知仲有冇人要
唔撚隔音,幾好聲都冇用
個post好似搞到好多人入坑咁
價錢問題,平放一定有人要,例如carousel啲賓賓
唔識戴?
無乜可能戴唔到
一係2,3號塞太大 戴得耐痛
一係你個耳係 between size
一係連一號都太大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞