(開箱)Bose QuietComfort Earbuds,光復硬件台,從開箱開始。

532 回覆
318 Like 14 Dislike
大家喺專門店買定其他鋪仔買?
我細舖。

Friendly reminder, 試左先決定買唔買
頭先試左用qc earbuds 同 qc35 v2播同一段youtube,
Earbuds降噪好似仲勁過qc35 v2
不過戴得耐唔太舒服 (size 1)
頭先試左用qc earbuds 同 qc35 v2聽同一段youtube,
Earbuds降噪好似仲勁過qc35 v2
不過戴得耐唔太舒服 (size 1)
打直入再扭少少
呢隻耳機舊膠係同以前唔一樣
戴入耳時順時針轉入去
咁我買sports earbuds 冇錯,本身半開放式,用嚟跑步比一般入耳式少好多腳步聲,行路接近冇聲
咁你試下無ANC既sports earbuds 係唔係一樣?
想問係人多嘅地方會唔會斷咗左耳得右耳仲有聲?
我自己就買左咁耐,斷過幾次咁大把,每次半秒左右。

反而上面巴打個bluetooth pairing bugs麻煩啲,卡住左喺apple watch
琴日梗硬用spinfit 啲耳膠,都叫套到,但好怪啲聲 唔知會唔會有其他brand 出耳膠比bose
bose music app update完有右耳音量控制
但係swipe一下= iPhone兩格
Android未見有呢,但都慣左直接用電話控制
有隻qc30. 想知道同earbuds個anc差幾遠?
其實隻qc30都冇投訴. 係身痕想試true wireless
有冇辦法令對Soundsport free 隔音其實幾好聲
我用過sennheiser 上一代mtw,啲聲唔太自然,同佢的有線產品差太遠
你自已咁易搞得掂仲邊會有人買新產品
我都想自己換comply耳棉
Ching true wireless兩個世界黎嫁
隔到哂馬路啲車聲,但隔唔到我老母把聲

非常同意,利申qc700 + Bud+ 用家
soundsports 係專登設計成隔唔到音,隔到音既話跑步既腳步聲會打落對耳好勁
係csl原價2xxx買用積分抵左百幾蚊然後mox俾💰cash back 5%

用左一個星期少少個人感受同問題總結:

1.電池倉嘅電量係虛嘅顯示完全不正確

2.實測開降噪,可撐到18個鐘

3.佢唔係左右同時連接落電話,用主副耳機,所以有時stop左然後繼續嘅話會有一邊有聲先

4.佩戴感舒服

5.降噪的確目前最勁啊

6.岩岩Bose music 更新左可以控制volume 但係操作好唔靈敏 好膠
Friendly reminder, 剪緊指甲唔好戴
why
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞