[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
發現Online版Lapras VMAX underrated,多咗Nessa之後明顯upgrade咗,以前用Energy Retrieval卡到暈
fisherman未ban果陣你唔用
Nessa可以拎寵實用好多
有冇人開唔到online版,話error
今日server 壞過嚟
幾個月冇玩,仍然比熔接工秒
8月溶接工rotate 蜈蚣都廢埋
到時全民煉鋼
而家主流玩鋼?
sm12開始冇玩,唔係好知市況
最latest 嘅美規standard tier list

Ipad係咪玩唔到?
一般set 係30包

抽特別卡搵吓SM12a (金噴tag team) 或者S4a (黑噴), 呢2 set 都係一盒10包
iOS 玩唔到
想問下大家 英文版同中文版卡背 係咪會有少少顏色分差?例如淺色少少
係會有色差, 畢竟係2間廠印

講到美版, 閃卡同白卡嘅卡背都可以有色差 印象中閃卡嘅卡背&卡面條黃邊會深色啲
Shining Fates狂熱開始
美版個pool太垃圾 冇細噴冇瑪莉 打開得噴&其他廢紙
收齊盒面promo之後 卡包真係得個炒字
個價係有啲唔理性,開set tin box當參與下就算
ETB大cut單唔係好捨得開
隻新雷鳥幾乎完全終結Eternatus,連weakness guard energy都冇用
無極慘撚到
多龍:抵撚死

利申玩無極已轉deck
新手
想問下有冇卡可以係棄牌堆搵道具上手
想撿D替身人偶上手等人地打一世

同埋想問下黎緊邊D卡會開始退環境
係唔係由SUN & MOON開始退, 即係TAG TEAM, GX啲怪唔洗收咁多?
最好有網可以CHECK
standard冇
國際/日版SM如無意外今年秋季會全部退環境
即使三神冇得玩?

終於唔洗見到三神同welder
Tournament Rep鎖匙仔係要點攞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞