[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
可以開過新post了
提提大家下隻game叫PtCGL
trading只存在喺個game名
想喺電話玩好耐,終於有得拎出街玩
希望有中文
即係開新ac冇咩分別
唔明有咩分別, 除左冇得trade
睇落只係官方自己做埋賣code咁
又唔比交易增加勁卡入手難度
睇下佢有無得合卡
好似遊戲王果隻咁就真係搶錢
冇咗legacy
雖然我玩唔起呢個format,但係我啲Switch/Pokemon Communication/Copy Cat同某幾粒Energy都係用緊HGSS年代嘅version
應該會封左打Event賺包再trade呢條平民路
合卡要有啦,反正依家locked嗰啲卡一過咗四張就完全冇用
佢都應該會比你打event或者arena去farm卡包既
無得合既話一副deck落4要抽都幾難搞
合卡既話都唔知佢要點set
ptcg啲卡個rare又淨係分卡面
唔可以照跟mtga用wildcard合
合成uncommon chest嗰類野都好
有CH帶頭,各鋪頭都放心賣$800一盒S8

好似有種老翻嘅感覺
PTCGO
賣evs包
希望下一個係25週年美版
有一堆叫做值錢嘅卡
我見啲人用卡磚有埋個分數同code

姐係評分?
係咪要寄去外國再返黎?安唔安全架
真係要考慮下
想入返坑,但脫哂節啲朋友都轉哂坑。
利申:玩到日版噴火龍tt
而加個meta 幾健康幾多元化
青蛙system 令到好多VMAX deck都運作到
有無tg加黎傾下討論下?想了解返個環境。
之前比噴火龍tt加熔接工打到心累
新手比朋友推左落坑 幫我整左副牌組
但朋友唔係成日得閒一齊玩
上官網見到原來屋企附近有咭鋪
係唔係就咁入去玩就得?洗唔洗話買幾包野先坐低
同埋好似機鋪咁企係後面跟隊定點
追哂post話就咁行入去係咁問人玩唔玩?
我都想入坑玩,但又怕一條友去卡鋪on99
閒日中午派卡係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞