[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
中文版有Rotation了
Heat Factory終於變軍票
見人打Deck 有塊GX 同埋好多骰仔 係邊買?
有包喺手咪收料跟下
笑死
pr值崩
美版Sun&Moon series elite trainer box有送
多數30-60內有一套
新手如果想玩實卡 係咪玩中文版? 國際就主要係美版?

唔打比賽就日版最平
基拉祈都係Set B
新手想問下trade咩好,依家仲玩緊theme ,純粹想賺卡包

又或者係邊到睇邊啲貨有市有得賺,試過睇ptcgo price跟no of trade 試過trade隻pikachu vmax但係trade完無賺到
其實係咪臨尾先trade 反做pack?睇多次個#3好似明咗啲嘢
其實唔一定要跟死
https://www.surveymonkey.com/r/R6YGFCR

TCPi 官方 PTCG 問卷, 做完入 online account 名可獲 VV ETB x 1 + VV booster x 4
我竟然好認真咁答
寫咗加強Stage 2 decks, 希望出Expanded版Trainer's Toolkit, V Tin V Box唔好再有Rotate咗嘅packs,
認真答有咩問題
我答左希望weakness唔好x2
比對面克屬好冇引
weakness係Pokemon特色難啲有空間改。不過近排官方剩係靠weakness嚟平衡環境我覺得冇誠意。多龍威一代就整隻無極,跟住又揾巨炭山剋無極,希望武道熊獅弱超可以造成三國鼎立局面。唔係嘅話下下出新set就靠weakness淘汰上set meta真係幾冇癮
新技新卡特色少左
好多閹割版舊ability
以為玩緊xy
抵抗又唔見佢除2
同埋而家d功擊力愈黎愈高, 補血同加防都冇得玩
想問下mad party 張 Mr. rime點收?試過3包viv收4收左幾日都收唔到
細basic又係打130-150
2進都係打呢個數
都唔知點追d 2-3prize獸個血量
4@4試下
我trading 通常凌晨果段時間先放,就返外國時區,會多D 人trade. 同埋search 下市價,真係急架比其他人多一兩pack, 同埋唔同卡面佢當另一張卡,4張亮張當然難收過4張白卡
我都係2400個陣放8hr trade收4張mr.rime加張triple accelaration energy (全部白紙),但係2包又試過3包又試過都係唔得

P.s:我睇ptcgoprice話一張mr.rime 係0.5-1 viv,所以未試過4viv@4。因為我覺得4viv@4 好似有啲蝕(因為我event多數贏得1場左右)
早排網店買code 有特價,viv 果pack 跌左唔少價,可能有D 影響,一係你3 viv 加 1 舊pack 試下
新手求教
第一層卡套用64x89好啲定65x90?
同埋deck以外嘅卡用一層套需唔需要封口?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞