[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
我用蛇紋熊補,大部v殺到
真係要玩既話 格系上彈有張新人物卡 可以增傷 可以放1

不過強度真係有限 唔講其他 基本上一定會俾mew 強姦
見人放惡火鳥以防對mew

呢張?呢張收左了
又係候補名單
好過候補都冇
真,多左咁多位都唔中
越黎越難抽

抽新彈
我發覺越遲抽越容易中好嘢,上次BRS 臨尾儲coins抽十包,一口氣中咗Arceus Vstar 同噴火龍Vstar 。相反新pack無正嘢,一隻閃光獸都未有
家庭噴火龍值幾錢
最近岩岩入坑
係fb gp同人收緊卡
屌啲死毒撚十個有九個都好似社交障礙咁唔識同人溝通
家庭裝卡有個logo,
可唔可以mix埋冇logo卡打比賽
睇返盒野幾時出
如果仲係喺標準賽制卡池入面既話
就可以玩
不過家庭裝堆pkm幾廢下
有無人玩ptcgo 係專玩Expanded 㗎?
有幾位手足係
有咩deck推薦?
隨心玩
近排推介鋼龍雷霆彈
收緊,咁狗嘅deck 最鍾意。

不過呢套有無counter? 即係好似pokemon ranger 同妖精皮皮對三神,炮蟲對Fusion strike夢夢之類?
Dialga GX + Dialga V Star
浪漫派
有試過,用落好依賴鋼鐘同懸浮磁怪。

要用新嗰隻水晶怪企前面擋兩三回整地,而且鋼energy ,鋼碟同抽卡都要大量,一但遇到三神,抽唔到ranger 就好快死。

鋼鐘一家 (2 set)
小磁怪+懸浮磁怪+糖果 (3set)
鑽石龍GX (2隻)
鑽石龍V & Vstar (2對)
水晶怪 (4張)
鋼劍狗 (3張)
洗翠重量球 (1張)
博士 (入滿)
Boss order + 古茲瑪 (加埋4張)
鋼碟 (入滿)
Pokemon ranger (1張,開始遇三神時改入兩張)
VS seeker (3 張)

淨低放下浮石,鋼energy,精靈球(快速同高級共7張),漩渦/水晶洞,已經無晒位咁滯。玩落仲有啲卡手
乜千面軸炒到咁貴,點傷有咁勁咩?
12張賣5舊?
係中間嗰張值錢
中文版劍盾1仲係日版兩代撈埋,一盒最多得一張
點傷20 S8b復刻咗唔值錢
吓?原來係一階個隻勁?進化call trainer個張?
以為二階階先係值錢
有冇人買PSA中過伏?
試過買野 張圖同標題都係PSA
但原來內文 一次就寫フレームがつかしない
一次就寫psa専用のケース(特殊ホルダー)と台はつきません

請問可以點部署
睇完內文先買囉
呢排係多左人圖文不符咁賣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞