[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
新年禮盒唔跟卡墊、damage counter(傷害指示物)

新手建議收一套美版ETB (禮盒) 燒傷中毒牌+骰仔, $50內有

美版下set ETB:

有問題再問
但我想玩中文
冇叫你買美版
中文版禮盒冇骰仔嗰啲, 建議去fb group 收
新手輸下都正常既

最好搵到多一個fd玩 兩個人落卡鋪起碼可以玩住先
睇下自己住/返工有冇邊間卡鋪就腳
join下店賽同D人見多幾次面就熟
PTCG 既人絕大部份都好NICE
上fb搵左幾間

出新彈就落去試玩
level ball回歸
連擊嗰隻Bulu同Necrozma同以前一樣
tpc出卡不嬲冇誠意
入錯坑
我見TC 同卡鋪搞左個教學活動 你可以去join下 好似有gay deck送
https://youtu.be/7WdaLIMrP1A
已報名
我想問,我同幾個fd新玩,想收Pokemon /support白卡,相同都無所謂,想問市價咩價錢,見天悅賣2蚊張,pokemon出左咁多,要收齊都幾貴
等新彈出 買基deck /新出個個大禮盒
正常會有老大抽7瑪利quick ball
其他就慢慢收
可以參考下人地既deck list 先

唔使收齊 岩用就得 ptcg 好多廢紙
另外就係提一提左下角A/B mark 既卡就快rotate
正常就揀返C或之後既先好買
想放張日版HR瑪俐同SR Lilie全力
想收SR莉莉艾

tg傾
要硬食兩對booster先訂到一盒頂級強化箱
睇睇下呢個箱其實overrated
得12張trainers仲要除咗新嗰兩張全部公廁嚟
特en唔會用得哂、卡盒卡套唔會用、booster冇配率,最值錢得隻叉字蝠,日版個premium trainer box抵屌好多
訂啦仲望
https://www.facebook.com/100835124805926/photos/a.119448522944586/259624742260296/?type=3

要買叉字蝠禮盒就要入幾對,係卡店到訂個本都唔低,唔知7仔ok會唔會入貨呢

不過如果佢地都入,卡店都幾難搞

Btw,認同叉字蝠盒overrated;個比卡超p card set仲好
VMAX就300以上hp,但啲big basic SM6到依家仲係130hp隻新bulu加多幾十hp都唔過分啦,仲要2 hit都未必KO到VMAX
啲stage 2又係,要2進咁辛苦都係打130/140仲要俾ADP虐
剋屬都打唔死
on99
係唔係買美版實體卡會有翻個code ,俾你可以online玩? 市面係英文嘅就係美版?
係 一包一個code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞