[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
隻game問題 剋屬2倍點撚樣玩
屌 真係覺得好on9 例如連熊打黑馬,黑馬打無極 都唔知係我操作有問題定點 根本打唔到 另外惡雀真係on9卡
成件事係好低能,抗性-30但係剋屬兩倍,正常draw下剋屬真係好難贏,唯有混其他打手
可以放心執下啲復刻怪打其他deck算
跟住隻game 圍繞住包剪揼 勁deck就外掛啲野 例如白馬水君 葉伊惡雀 連熊惡雀係3個屬抽兩個出嚟 好白痴
仲有比賽時間係兩邊一齊用
防隊補血隊冇得玩
Fat check張圖fake既
一盒3-4 chr
仲有先後攻個平衡又開始出事
白馬輕鬆turn2 打250殺V底
夢夢先攻又係超穩定turn2打210
3-5先岩
已退坑實卡 或者遲啲v star 出個陣睇下有無副野係三神lv廚下人算 本身諗住去收藏坑 但係見佢係咁出發覺追唔切都係算數
第一彈中文開始玩 玩到皮捷tt退左坑
出左25週年 入左收藏坑發覺中伏
無底深淵早知淨儲s8a算
其實我有諗過 應該好似捉棋咁每人set timer 過turn要㩒制 防止啲仆街拖turn 不過都係對呢類deck不利
其實我淨係玩左半年 不過玩過大部份卡game
有無人點評下各種卡game優劣
新手上路純粹收藏,有幾盒英文同日版白卡/閃卡/v/vmax/sr等等,數量唔係話好多,香港有冇地方回收?
想問下

其實收藏卡 儲美版係咪比較好 見d價錢冇咁貴
收藏角度黎講
日版靚D 但預左食炒價 / 唔好爆盒直接收單張
利申:抽左幾次抽選都唔中
每次抽都搵6,7個fd幫抽
每次都係中2盒
上FB group賣啦 好多店同人湯水魚
賣之前去遊遊亭參考下個價
今彈s8b 個pool 咁大 5盒都未必中想要既卡
D csr又唔值錢
見d店賣一盒日版680-780 真係直接買卡好過

申利頭先係日本買左張仲間友達同阿塞total 先2100
想問下ching日版係邊度收?
如果amazon直接拍得唔得
以前試過卡套都咁買
我search 唔到🤔
FB咪一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞