[TCG] PTCGO/寶可夢集換式卡牌遊戲 (10)

1001 回覆
15 Like 36 Dislike
有冇話集中係邊間? 係咪 card hero?
玩是旦
邊間近/有位就係
環境&服務岩心水咪長駐一間玩下囉
唔同語言係咪通用?
唔打官方比賽,係
岩岩試下左ptcg online, 幾好玩。 但唔知點砌deck.. 本身collection 有好多卡,但又用唔到。 同人打抽極都係我1lv pokemon. r痕到尾
砌deck抄下tricky gym d 片
慢慢刷theme tournament拎卡包換卡 卡換卡包咁儲一套囉
如果想入坑實體卡既話建議買咩起手? 起手包定成盒咁買。 舊版d 既 pack係咪要專登搵? 淨係鐘意頭4代。
係咪決定左玩咩屬性/邊隻精靈先買? 個人好鍾意海星星同烈空座 有冇話咩 pack 先會出?

sorry 新手好多問題
實體建議可以睇houhou-news抄套上位list跟住網購/入Fb谷/去卡鋪收一套
舊版係,仲越黎越貴
是旦,有心水可以抄隻pkm日文/英文名去youtube望下有冇近幾個月既deck profile跟下
Online天梯送咚咚鼠
ladder兩星期轉一次,當八月尾rotation,仲有扣返兩/三次送Expanded料,已經冇乜時間俾佢送埋SM12啲野,可能再過一兩轉已經係送超夢夢Tag Team
烈空座遲幾彈會出 如果情報冇錯既話會出係連擊系統度
所以依家入坑既話可以由連擊DECK 開始砌

至於起手既話會建議開1-2盒中文基DECK(45蚊) 入面會有老大 博士 瑪莉 QUICKBALL 呢幾張實用野 而且可以同FD一人一盒咁現開現打體驗下
之後就搵DECK LIST 抄 再上FB 同人收卡料
又或者成副DECK LIST拎去卡鋪問就會方便 不過咁就一定冇問人散收咁平架喇

反正就要砌DECK就慢慢同人收最平靚正
開卡包只係為開個下既FUN
建議同FD玩算啦

唔係會比主流DECK打到棄GAME, 唔係就自己都開始玩主流DECK
無fd 玩
今期ptcgo送咚咚鼠gx
主動d出卡鋪/入下谷搵人打牌交流下
總會識到d牌友撚下既
都差唔多時候rotate啦
算係咁
之前又唔派Tapu Lele
card hero
PTCGO player cup3 圓滿結束
官方贈送全圖老大 兌換碼PC3GIOVANNI

送boss全圖
無玩一排 咩事日版電鼠 升到100蚊張
有無黃店推介
想買啲pkm 卡比小朋友
Thanks 打算買美板禮盒
送Mew3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞