莫哲暐:特朗普的華人粉絲:只要(看似)反中共,其餘一切都不重要了?

396 回覆
57 Like 253 Dislike
可能佢地覺得Obamacare係好野黎掛
咁鬼叫拜登話會行番舊路,又係“慢慢去改善中共”,香港人支持侵侵一d都唔奇怪。
兩個侯選人都唔係好掂,一個偽君子,一個真小人。
連共都唔撚反
見到RMB就收爹唔出聲
點說服我會捍衛人權民主自由?
反共就夠啦 唔係仲要睇咩

弱智唔係扮 屌你老母

唔反共俾一億你先咪又係俾中共食返一億
收皮啦左膠
父母和妹妹在美國住了三十多年,從來不曾投票選總統。最近父親在電話中隆重宣布,他們準備奉獻出三十多年的第一次:去投票。

⋯⋯四年來,他們跟很多美國人一樣,從沒停止過罵他。他們都說,歷史上沒有一個美國總統,像他那麼自大,那麼流氓,那麼惹人討厭,那麼不知所謂。

所以這一次,他們是要走出,用選票踢走那個見佢前面憎埋佢後面的癲佬吧?原來不。罵了差不多四年之後,他們渴望他連任。原因並非想留着戰靶,好讓他們繼續有攻擊的目標。只是,你懂的,何況對手拜登比他不堪十倍。

撇開醜聞不說,父母和妹妹都覺得,每次拜登走出來,都予人非常吃力地裝作有活力的樣子,叫人看着都替他辛苦(我的中醫說拜登臉色蠟黃,身體大概有嚴重問題,即使他當選,也擔心他會在任期內出事)。在沒有更好選擇,或者,其實已經是很好的選擇之下,這一次,他們支持癲佬。

http://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/2616023
班愛侵力全部玻璃心,原來唔可以批評法西斯Trump?
同民主價值無關,Obama 上台之前一樣冇Obamacare ,最多叫政策分歧
就係咁 點?
你真的以為特朗普再多4年任期,就能令中共倒台或令中國民主化嗎?

你真的以為XXXXX ,就能令中共倒台或令中國民主化嗎?

XXXXX = 黃色經濟圈、捐錢俾612、嗌幾句口號、投票、網上retweet

五毛分化撚專用技倆
侵點法西斯法
其實篇文可以掉轉
拜登的華人粉絲:只要(看似)反侵,其餘一切都不重要了?
條友由中學到u grad都係眾人皆醉我獨醒咁
到呢家做埋文妓更甚
就算有武肺都超過一半人話生活比4年前好
武肺前經濟近代嚟講最好
搞掂咗中東好多恐怖分子
夠薑搬大使館去耶路撒冷,但係冇挑起任何戰爭
嚟手就幫以色列同中東多國建交,甚至搞埋科索沃壇嘢
雖然唔知係唔係實際上收服北韓,但係金仔種種跡象都係肯同文明世界講數
任內冇發動戰爭,反而喺中東個屎坑到抽身
以上都係唔犧牲美國利益嘅情況下做到
但係就畀人唱係極右法西斯會毀滅世界
把口係衰但係實質上解決唔少問題
話應對武肺不力,請問有高度自主權自詡相信科學嘅各個民主黨州份又做得幾好
話佢白人至上打壓有色人種,請問宣揚大愛包容又持足執政幾十年嘅深藍州分有冇照顧到有色人種而令到佢唔駛上街打燒搶安居樂業
攞咗和平獎嘅黑人總統都值得連任
咁成日畀人扣帽子嘅白人至上種族主義父權法西斯沙文豬獨裁者戰爭販子官商勾結反科學反人權封殺言論新聞自由毀滅民主同時又有20%黑人同唔少拉丁裔支持嘅侵侵值唔值得連任?
BTW拜登必勝
殺黑人既主要係黑人
美國越南人一代之後就變晒中產
咁問題係歧視定本身文化?
其實我次次問親左膠,侵到底破壞咗咩法治、侵害咗咩民主?四年嚟仲未有人答到我
吹呀
Yes
你假定左侵一定係放棄所有野 冇野好討論
要記得 當初點解佢當選
點解要衝出嚟話俾人知你係弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞