莫哲暐:特朗普的華人粉絲:只要(看似)反中共,其餘一切都不重要了?

396 回覆
57 Like 253 Dislike

港完
講得啱啊,咁又點
其實咁樣先正路
你去過東歐反共國家
基本上個個都係咁

係有班五毛/大支那膠/左膠不食人間煙火先會懶係理性
Obamacare?
邊個講過特朗普連任就會令中共倒台
打稻草人都揾啲好啲架啦
冇錯 反支那反共就ok
其實歐洲右翼政黨同穆斯林嘅意識形態都有相似之處啦

當世界走向兩極化何必仲要強求理客中
係,點撚樣?
讀到博士都咁嘅樣?
定係要咁嘅樣先會去讀社會學博士?
是啊
唔明佢邊度破壞民主價值
Trump 冇嘗試去破壞選舉制度更加冇貪污舞弊
政見唔啱就咁樣標籤人哋同啲藍屍有咩分別
例如? 有冇新聞因為撐拜登俾人打/趕/炒?

攞嚟睇吓

Anyone but trump 又係咩民主概念

BLM最犀利嘅都係民主黨州份可唔可以幫手分析下?

黑人喺民主黨州份受盡歧視?

拜登上台又可以解決歧視?

侵有咩實質政策破壞民主?

純討論非引戰
民主黨根本無為民主價值, 種族平等, 少數權益做乜野, 佢乎實際上更在乎同中共分豬肉
所以既抗爭十足某國愛國一樣, 得個講字, 實際係利用所謂既政治正確來打壓異已
BLM完全睇唔到點解一開始就採取最後手段, 佢地制度內根本有好多方法為受害者爭取機益, 整個抗爭無明確目標, 好多人混水摸魚
而家美國果班左派嘅價值係咩
以前d總統唔個人主義咩?
咪一鳩樣
哦 我明你想講咩喇
你想講民主黨州份縱容antifa危害平民財產 先至叫tolerant society
係呀

唔通仲大愛包容溝通咩屌你老母傻閪
Trumpcare 冇醫生睇咩?我唔覺得Obamacare好好多喎。

況且,呢只係政策唔係制度,同加稅減稅有乜分別?唔通加稅/減稅都係破壞制度?班友講到會亡國咁喎,就算取消醫保都唔係 Fascism 下嗎?
其實最歧視黑人係民主黨
Trump對黑人既民生政策係史上最多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞