莫哲暐:特朗普的華人粉絲:只要(看似)反中共,其餘一切都不重要了?

396 回覆
57 Like 253 Dislike
mindset =/= content

內容當然係相反
但係策略推演嘅思路係如出一轍

不過講到底
我又無票投嘅
對對對

傻閪左膠

上一頁
反侵可以anyone but trump 點解撐侵唔可以?

Yes
btw
Atlantic訪問香港侵粉,結果受訪者係陳雲同白兵
恭喜各位撐侵連登仔「被雲粉」

https://www.theatlantic.com/international/archive/2020/10/democracy-activists-who-love-trump/616891/
其實我真係唔知 Trump 有乜野實質破壞「民主價值」,「種族平等」、「少數權益」?

我指既係行動上,唔係言語上。例如話 Trump 反墮胎,但聯邦法律有禁止墮胎?反同?撤回同性婚姻?歧視黑人?有乜野政策係佢提出,又對黑人不利?講到 Trump 十惡不赦,但實質只係得個吹字。
反擊嘅方法本身削弱自由又點話
多謝推post
咪臭係
多謝推po
大愛左膠又作好篇文嚟混淆視聽
講對抗中國以外嘅事都好多喎

就好似對抗三大邪惡組織:聯合國、世衛、世貿

好似馬勒當拿咁一個扭幾個一射入網
下,我撐侵因為侵反左膠喎
為左反侵而反侵,其餘一切都不重要?
唔係話支持侵
只係唔支持China Joe
Anyone but Joe
好簡單 中共嘅敵人就係我地嘅朋友
小粉紅去咗外國讀書咪一撚樣
牆 唔單止係環境,仲有心理,而後者並唔侷限喺中國人身上
反擊嘅方法係強姦 強姦犯以外嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞