莫哲暐:特朗普的華人粉絲:只要(看似)反中共,其餘一切都不重要了?

396 回覆
57 Like 253 Dislike
唔撚係淨係講cultural 到底係咪盲撚左
不受控制嘅internal/ settler colonialism本身就係同genocide息息相關
絕育係減少人口其中一個手段 但係用其他方式都可以做到減少人口比例
仲有好多間接手段去做成 勞動政策 經濟政策 土地分配政策 領土治理
仲有都講個句 留島不留人 放棄一代年青人係咪扮睇唔到

外國大城市冇大量移民離開
外國大城市冇出現人口負增長
外國大城市冇咁多新移民政策, 仲要房屋政策優先俾新移民而非本地人
所以篇文無叫你唔好抗共
只要(看似)反中共,其餘一切都不重要了?

Yes
咪講左囉 香港有各方面政策去強制勞動,剝削勞工,加劇通脤
咪講左囉 香港有各方面政策去強制勞動,剝削勞工,加劇通脤

Causing serious bodily or mental harm to members of the group

Deliberately inflicting on the group conditions of life
仲有都講個句 留島不留人 放棄一代年青人係咪扮睇唔到

但係中共嘅intent恰好相反啵,係想留低藍屍啵
放棄一代年青人,即係唔係香港人as such啦

仲有降低人口比例唔算genocide
你講係消融香港我絕對同意,但唔係genocide,麻煩睇返genocide 5件事

好多間接手段去做成 勞動政策 經濟政策 土地分配政策 領土治理

係啊,例如集中營
噉請問而家香港邊個政策對應 對香港人as such嘅滅絕?
所以點樣“prevent births”?
令受害人失去生育意慾
香港有各方面政策去強制勞動

駁咗
香港工作環境極差
但唔係強制勞動

新疆嗰種先係
如果社會福利差 = 強制勞動
噉都幾左仔下

你講genocide定強制勞動啊?
香港嘅勞工環境同日本差唔多
所以你想講日本係genocide?
唔洗睇埋生育政策??
屌你都on99嘅
全世界大城市都genocide添
你講強制勞動定genocide啊?
咁日本有冇200萬人示威反抗外來族群吞拼啊?
只要(看似)支持所謂進步價值,其他一切都唔重要?
反共?我們不談反共,只談滅共
邊撚到想留低藍屍 完全無當過你係同胞 DNA照拎照監控
中國人依然敵視全體香港人 覺得香港人自視過高係港燦

仲講as such真係好撚好笑 明明講wholely or partly然後死拗as such隻字
然後新移民特權 專才計劃香港搶飯碗 依家以疫情做大監獄禁止香港人出境 被自殺逼害 全部又唔計
同你拗都晒鳩氣俾晒proof全面就話唔計唔計自己先計

咁樣計以色列對巴勒斯坦都唔算好差姐 流離失所要離鄉別井做難民都唔計
做香港人真係好撚慘 d左膠寧願要政治正確同埋追求西方標準都唔理香港人嘅確實面對嘅苦難
講埋 穆斯林國家對於中國向新疆穆斯林同胞進行種族滅殺係視若無睹
但法國總統講兩句譴責近日穆斯林恐怖主義行為, 就即刻幾個穆斯林國家一齊屌返法國要求佢道歉
對支那做咁多野都叫看似?
消滅(extinguish)香港都唔等同genocide
我真係唔撚知乜先稱得上啦
返去讀多幾年書先啦傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞