有啲咩禮貌行為老豆老母冇教 到大個左先知要咁做

975 回覆
1448 Like 248 Dislike
你地講嘅好多規舉阿爸都無教
但爺爺有教好彩
有人揸妳左邊個波,要伸埋右邊俾佢揸。
頂一言驚醒夢中人
食具 Agger 係街見啲人夾餸/打邊爐每撩完一下都用筷子敲個碟/煲邊,完全唔知有咩作為又嘈,其實知唔知咁敲法筷子啲汁會飛哂出黎。
人哋含完要幫返人哋含
車對情侶fd應該點
一個坐車頭 一個坐車尾好似好怪咁
斟茶要由客人然後跟職級/輩分咁斟起
我自己搭𨋢,企最近排制嗰位會禁開門閂門,落到地下會禁實等人出晒自己先出
冇講屌你老母
所謂自律其實都係去模仿同學習其他人
如果老豆老母教左咁仔女咪唔洗畀人屌完先識囉
多啲留意cctv角度及位置
黑警好撚蠱惑做咗好多陰質野

呢啲都係呢一兩年學倒
我屋企呢邊係食就照食
但係會吹住水等其他人食曬先散水
睇你地位,你地位低就做司機,正常就兩個男仔坐前面
有時撞著d無家教既父母真係好崩潰

- 由得個o靚仔叉落公家既野起勢咁撩
- 夾哂全碟餸入面佢食既野
- 個o靚仔食完一啖唔好食掉返出碟公家野度

所以
家教真係好緊要
講起關車門要輕手啲,有次個的士佬串我係咪冇食飯,跟手大大力用埋腰車埋去,部車都震左下
前排果個我係睇香討學坐足老豆咁多年車 高中先知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞