有啲咩禮貌行為老豆老母冇教 到大個左先知要咁做

975 回覆
1448 Like 248 Dislike
但你起機無難度,ok la~
少少miss咗個point,都唔關司機唔司機事
前面個位 (shotgun seat) 係最好嘅位,好似我同你食飯你坐我對面個guest seating咁
通常留返最尊重嗰乘客就坐前面

你會唔會同我食飯唔坐我對面?
定係拒絕同我坐?

咁你唔舒服,或者其他特別原因要坐後面梗係無所謂啦
佢唔戴眼鏡都幾靚仔,戴左眼鏡就好柒
咁點解咁樣叫做冇禮貌先
點解我一定要坐佢隔離先
點解咁樣就叫做有禮貌
如果坐佢隔離帶咁電話咁全程咁咪仲冇禮貌
點解一定要框住一定要坐前面
點解人哋話咁樣係有禮貌你就要跟住做
係咪因為你哋根本自己原本就冇禮貌
連禮貌係咩都唔識淨係識跟人哋嗰一套
當然有啲人係鍾意人哋坐前面
但係你將你嘅禮貌概括晒全部人
???
咁多教條撚
如果我車人有野想同人傾會直接叫佢 喂 前面一齊坐啦 咁

唔會係諗咩禮貌唔禮貌 司機唔司機呢 d on9 野

可能有時我唔打算傾偈呢 咁你鐘意坐邊咪坐邊

揸車坐車本身係件 casual 嘅事 交通工具

即係你去食快餐唔會講究 d 刀叉擺喺邊一樣
咁咪係囉咁如果我唔想坐咁佢咪又冇禮貌
如果我坐係你隔離然後傾電話阻住你揸車
咁係咪又好好禮貌
我坐咗你隔離喎?
:啊我放屁喇

BRRRRRRRRRT
:舒服晒 sor9ly
同人講嘢要望住人地塊臉,坐車時除外
合埋口食野真係咁難咩
咪係囉屌 明明係好普通嘅一件事
但係就逼住人一定要坐前面如果唔係就冇禮貌
然後街上面嗰啲人睇到呢就會全部都覺得揸車嗰個就係司機
綜合卷
真係冇乜得解,點解老人家食先我都唔明
我都肚餓啫
不過大部份人都係咁就變成禮儀

你當係食飯就要同一張臺咁諗囉
你可以唔跟,做個1%囉,但係for what, 標奇立異?
屌而家先知
唔係標奇立異
係你自己將自己逼死左喺個規矩裏面
從來冇話坐前面係錯
但係點解坐後面就要俾人話冇禮貌
老人家食屎呢個可能係長輩禮儀
但係基本上依家都係等齊人開飯食 邊有話一定要等老人家食第一啖之後其他人先可以食
當你每一樣野都比好多框框框住
咁我咪做咩都要諗十幾步之後先做?
又或者咁講

如果我同你之間仲要諗埋呢 d 禮唔禮貌 坐前定後嘅問題嘅話

其實我地 fd 極有限 無乜特別就唔好車嚟車去啦
比人口爆要吞精
老細嗰種啊
誠哥會唔會同司機隔離?
坐隔離就係「朋友」

當然禮貌呢D係約俗成啦
香港約定就係唔好坐後面
入廁所洗唔洗
規矩就死既屌
日日係公司坐我隔離個o靚仔就係咁
食早餐食lunch食糖食香口膠食蘋果都會japjap聲!!!
我就黎斬人
餐廳食飯每個人野食要嚟齊先好食
去女仔屋企 屌完佢之後
要問佢屋企人有無甜品食
揸車左手唔可以摸人大髀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞