有啲咩禮貌行為老豆老母冇教 到大個左先知要咁做

975 回覆
1448 Like 248 Dislike
我老母都直入
講多d
咪就係 但啲連登仔唔係咁諗 好可憐
閪門
因為根本就無所謂
同啲人生失敗嘅連登仔講人情世故簡直係對牛彈琴
根本就唔關事
如果你自己冇呢個諗法根本就唔會咁

利申fd坐我車 完全唔介意佢坐前定後
係當fd既
又點會介意呢d

人地都冇咁諗
純粹後面舒服d

我諗
exactly 外表真係睇唔到呢樣
食飯我容忍30分鐘/佢一食我就出去食 避開都好
dklm 食粒eclipse都要嗒出聲
帶headphone轟歌都冇用
佢好識係歌與歌之間嗒比我聽
我同意佢
根本如果唔係自己計較/在意 就唔會有呢個諗法

利申:每次車其他人 佢坐前後都無所謂
因為我根本就唔會聯想到咩無禮貌定咩司機
雙方都咁諗要等到幾時先可以cut線
U seem funny
其實係可以無聲架喎 啖氣轉由鼻出已經得啦
細個睇有篇中文課文有教

不過冇人嘅話坐前排係真 因為真係好難傾計
可能我揸車坐得低 如果有人坐後面嘅話我係唔可以喺塊後鏡望到人地塊面
細細個老媽子都教話同人講野要望住人講 睇唔到嘅話會好唔慣
大把中年人都唔識講啦
翻過便利店 最有禮貌係阿婆阿伯 其次係後生仔
最冇禮貌反而係中年人 特別係中年女人 極西
坐完張櫈起身要拍返好
屋企好似冇教 但學校會教
但見好多人都冇做
唔係基本嘢嚟㗎咩?
爬飯係低下階層先做,以前啲低下階層嘅工人被剝削,食飯時間少,勞動力大,所以要用最快嘅速度嚟in take 最多嘅飯,所以要不停咁爬,盡快爬多啲飯嚟gain energy
Agger 雖然好撚煩 但真係禮貌嚟
正宗食法其實唔用匙羹,就咁捲起一啖分量食
不過我唔係唔想叫,係記唔到佢係咩輩分點叫
我好早已經教個仔如果有機會坐朋友車,要坐前面,除非俾人坐咗或者俾司機家人坐。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞