做緊模型業,你問我答

1001 回覆
54 Like 2 Dislike
軍事模型都好d, 買家都係有要求出得起錢

高達模型我覺得難做,大大盒先賣得幾舊水,又阻地方運費貴。價錢上落唔大

比我賣figure好過,細盒過模型好多,價錢又高d。有時過左一排個價又易炒上

1) 高達係因為瑞記姐 如果無限貨量就幾好做
2) Figure好難做 單一件賺好少 同埋要浪費好多時間去揀貨搵貨 figure用100小時去做準備工夫 模型50小時就得 賺嘅錢差唔遠

瑞記除左要食死貨同新貨唔俾平
仲有咩仆街野?

早排台灣吹風話笨大全部擺PB
有無可能
(因為果個po講到1999
唔知係啲換色兼用定係全部擺PB)
巴打有無識行家賣巴士模型?點入行?

邊度多飛機

Hasegawa好狗閪 香港無乜人會返到咁update
要齊同新就得環球 HobbyEasy 淘寶
模型喺男人嘅浪漫 衰在依家無咩錢玩
支持樓主

無錢點都要買少少
軍事模型都好d, 買家都係有要求出得起錢

高達模型我覺得難做,大大盒先賣得幾舊水,又阻地方運費貴。價錢上落唔大

比我賣figure好過,細盒過模型好多,價錢又高d。有時過左一排個價又易炒上

1) 高達係因為瑞記姐 如果無限貨量就幾好做
2) Figure好難做 單一件賺好少 同埋要浪費好多時間去揀貨搵貨 figure用100小時去做準備工夫 模型50小時就得 賺嘅錢差唔遠

瑞記除左要食死貨同新貨唔俾平
仲有咩仆街野?

早排台灣吹風話笨大全部擺PB
有無可能
(因為果個po講到1999
唔知係啲換色兼用定係全部擺PB)

1) 我地聽過瑞記原本無得再代理 但係又俾佢傾得返
瑞記揀貨返 佢地認為無市場就唔會入

2) 可能性唔大

邊度多飛機

咁多年黎我只係見英明有新鮮貨
巴打有無識行家賣巴士模型?點入行?

學下起模 出新product
市面上啲模

邊度多飛機

Hase間公司仆街
買車?有興趣知多啲

邊方面先
鬼佬係咪對中國製無咁白鴿眼?
鬼佬係咪對中國製無咁白鴿眼?

鬼佬要平 唔會理made in邊
不過話分兩頭
同一間廠未砌嘅模型made in japan同made in china分別唔大
但成品mij同mic真係好撚大分別
巴打加油
軍事個d我唔太識

玩開咩多?

我而家儲tomica 個d
有留意marvel但水位好高
高達個d成6,7年冇掂過啦

Tomica 搵埋Tomytec Tomix啦
Marvel 唔抵玩

Tomytec難儲 架板車一出都冇曬貨 同埋好多古董野唔識
鐵太多款 唔識分
反而想問下你車模型個d 來貨架大概係咩位
我見蒙面超人1號架野成400,反而頭d既ae86 r32 都100尾 個價係點訂
點解d廠咁少出電單車模型,想玩d新車都冇
想買架威龍1:18比男朋友,有無好推介?
巴打加油
軍事個d我唔太識

玩開咩多?

我而家儲tomica 個d
有留意marvel但水位好高
高達個d成6,7年冇掂過啦

Tomica 搵埋Tomytec Tomix啦
Marvel 唔抵玩

Tomytec難儲 架板車一出都冇曬貨 同埋好多古董野唔識
鐵太多款 唔識分
反而想問下你車模型個d 來貨架大概係咩位
我見蒙面超人1號架野成400,反而頭d既ae86 r32 都100尾 個價係點訂

1) Tomytec 真係好靚 自己都有玩開
2) 有卡通等等嘅野一定貴 因為每賣一件都要分返錢俾間卡通公司
3) 無定向定價 每款唔同

要砌嘅就Tamiya
成品就真係少

Dragon無好嘢 同埋佢好似得1:18人

定係問緊Revell

要砌嘅就Tamiya
成品就真係少

有冇大陸廠有出? 要砌既

邊度多飛機

Hase間公司仆街

即係香港唔會有再販?
想搵佢啲macross

要砌嘅就Tamiya
成品就真係少

有冇大陸廠有出? 要砌既

就算有都唔好買
大到Trumpeter咁大間都可以砌唔埋件模型

邊度多飛機

Hase間公司仆街

即係香港唔會有再販?
想搵佢啲macross

你留意下上面嗰幾間 應該有返macross
好難再有公司入佢大貨 出啲垃圾款 又要你每樣最少入半箱
咩都唔識但係好鍾意行現時點 其實仲有邊度多玩具睇
咩都唔識但係好鍾意行現時點 其實仲有邊度多玩具睇

其實香港無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞