做緊模型業,你問我答

1001 回覆
54 Like 2 Dislike

呢D 女起碼唔會有模型就無佢都唔差得去邊

係 絕對同意 呢啲女係男人嘅夢想

唔要求佢砌但唔好有佢就唔可以有模型

算啦 好難先遇到
有朋友結婚 俾老婆逼佢賣晒

現實就係咁
賣出去同嫁女無乜分別

見到佢都覺慘
仲要佢老婆話呢啲嘢係垃圾

唔知點解女人硬係好鍾意唔順眼就置諸死地
人各有志姐

我都想知點解 有時買咗嘢都唔敢同佢講
火車有興趣,邊度有得睇?

宜家實體舖有
名人商業大廈7樓
青嶼觀景台
美順工業大廈7樓
華力中心13樓
其他唔撚洗去

邊間係你開?雖然正路都係嚟運吉多,但有機會梗係幫襯巴打先

無間係我開

見你po相以為你有開添

宜家實體舖有
名人商業大廈7樓
青嶼觀景台
美順工業大廈7樓
華力中心13樓
其他唔撚洗去

無間係我開

見你po相以為你有開添

火車自己係屋企玩

宜家實體舖有
名人商業大廈7樓
青嶼觀景台
美順工業大廈7樓
華力中心13樓
其他唔撚洗去

無間係我開

見你po相以為你有開添

火車自己係屋企玩

起手玩的話路軌你有乜推介?
而家只有 set tomix EVA500系同Kato resort shirakami齋擺

宜家實體舖有
名人商業大廈7樓
青嶼觀景台
美順工業大廈7樓
華力中心13樓
其他唔撚洗去

無間係我開

見你po相以為你有開添

火車自己係屋企玩

而家只有 set tomix EVA500系同Kato resort shirakami齋擺

睇你諗住玩幾大
青池好靚!我都有

宜家實體舖有
名人商業大廈7樓
青嶼觀景台
美順工業大廈7樓
華力中心13樓
其他唔撚洗去

無間係我開

見你po相以為你有開添

火車自己係屋企玩

睇你諗住玩幾大
青池好靚!我都有

諗住一步步上,而家想整個圈同controller先

無間係我開

見你po相以為你有開添

火車自己係屋企玩

睇你諗住玩幾大
青池好靚!我都有

諗住一步步上,而家想整個圈同controller先

你可以上名人7樓定通問下 佢專賣kato嘢 kato for新入手幾好
如果唔係就上1999.co.jp/eng www.amiami.com 呢啲地方網購 但係如果你係上日本網買 記得去鴨記買返隻火牛
如果layout成日玩 又唔會收埋 記得買洗軌車

介唔介意小弟無知一問,Kato controller 可以控制倒tomix車嗎?

介唔介意小弟無知一問,Kato controller 可以控制倒tomix車嗎?

可以
原來壽屋無行貨,我見而家多左地方有賣同新款有時仲早過日本出,以前有港行。
原來壽屋無行貨,我見而家多左地方有賣同新款有時仲早過日本出,以前有港行。

原來已經無咗行貨 以前咪asiagoal
竟然又係香港仲早
巴打加油
軍事個d我唔太識

玩開咩多?

我而家儲tomica 個d
有留意marvel但水位好高
高達個d成6,7年冇掂過啦

Tomica 搵埋Tomytec Tomix啦
Marvel 唔抵玩

Tomytec難儲 架板車一出都冇曬貨 同埋好多古董野唔識
鐵太多款 唔識分
反而想問下你車模型個d 來貨架大概係咩位
我見蒙面超人1號架野成400,反而頭d既ae86 r32 都100尾 個價係點訂

1) Tomytec 真係好靚 自己都有玩開
2) 有卡通等等嘅野一定貴 因為每賣一件都要分返錢俾間卡通公司
3) 無定向定價 每款唔同

卡通仲要抽翻錢 一定做得好辛苦
Tomytec造功好正
模型老實講我覺得幾難做
Btw遲下可能買模型車再學埋diy上油 有機會過幾招比小弟
同埋想問下你有冇tomica 個油站 周圍都斷貨
仲想問埋邊到多蒙面超人野
巴打加油
軍事個d我唔太識

玩開咩多?

我而家儲tomica 個d
有留意marvel但水位好高
高達個d成6,7年冇掂過啦

Tomica 搵埋Tomytec Tomix啦
Marvel 唔抵玩

Tomytec難儲 架板車一出都冇曬貨 同埋好多古董野唔識
鐵太多款 唔識分
反而想問下你車模型個d 來貨架大概係咩位
我見蒙面超人1號架野成400,反而頭d既ae86 r32 都100尾 個價係點訂

1) Tomytec 真係好靚 自己都有玩開
2) 有卡通等等嘅野一定貴 因為每賣一件都要分返錢俾間卡通公司
3) 無定向定價 每款唔同

卡通仲要抽翻錢 一定做得好辛苦
Tomytec造功好正
模型老實講我覺得幾難做
Btw遲下可能買模型車再學埋diy上油 有機會過幾招比小弟

廠商已經抽咗水 佢地要俾錢卡通公司買鐳射標籤
最後咪轉嫁係我哋身上
模型要創新同肯試先有得做

tomica啲野搵代購好喎 有間代購叫豆豆士多 你上fb搵吓
我覺得唔差
幪面超人都係得返深水埗同奇趣多
有冇女女買

有 但係九成係買俾男朋友

算啦 好難先遇到

搵第2條女
有好多人想入行 但係有兩樣最基本嘅野要做好
1) 幫自己賣咩定位
2) 一定要有一個固定貨源(最好同廠直接傾)

固定貨源真係好緊要 想請教點同日本廠deal

tomica啲野搵代購好喎 有間代購叫豆豆士多 你上fb搵吓
我覺得唔差
幪面超人都係得返深水埗同奇趣多

想搵舊幾代個d 奇趣得翻最新個d連名都up唔出
Btw thx
想問下車模
Frontiart/autoart/TSM係咪香港買最平?來貨價好平?街舖食水深唔深?

可以

多謝
有好多人想入行 但係有兩樣最基本嘅野要做好
1) 幫自己賣咩定位
2) 一定要有一個固定貨源(最好同廠直接傾)

固定貨源真係好緊要 想請教點同日本廠deal

同Hasegawa就直接deal
笨大就搵中間人 中間人再抽返我哋水
想問下車模
Frontiart/autoart/TSM係咪香港買最平?來貨價好平?街舖食水深唔深?

呢幾間香港已經賣到好平
其實香港車模係得1:43同1:76食水深 例如Kyosho Delprado 佢哋來貨價真係好低
1:18 1:24來貨價唔平 無乜點食
有冇女女買

有 但係九成係買俾男朋友

算啦 好難先遇到

搵第2條女

真心佩服啲人專砌小號手,砌過幾盒啲飛邊多到傻,好多位都要落畢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞