★支那好治癒gif貼圖區!(9)

5001 回覆
1142 Like 100 Dislike
解放左潛在能力麻,變左超級女工2
咦唔係開左(10)咩
呢排見到d5毛 真係要睇下呢d先平衡到
睇到你打呢段野 唔使再講
淨係想問你幾時死?
其實你係咁問下學歷背景做咩?
你以為自己思想好高層次?
actually 你知唔知自己想表達乜?
你打完字不如試下讀一次先?
U grad?
睇到最後,前面塊板向前收埋入去,但頸以下已經唔見咗
可以理性講吓野有得批判思考下,唔係一味見到有人死先開心,佢地死個位無對你做過乜,要脅令你失去自由係個共產黨,唔係佢一個唔關事嘅路人。 你覺得個路人都得罪你都阻你發展,你未繼續
第三張有兩架26一齊過,黑色衫好醒喎
依度都未爆
小支那仔好鍾意刷首抽
其實你可以換位思考
唔一定係強國人先死不足惜
而係一個國家/民族人民自身文化素養
係咪令佢哋自作孽不可活嘅主因

自私:只為一己之利,妄顧他人性命安危
肇事逃逸:撞到/死人,揮揮耳袖頭也不回悠揚而去
欺詐:碰瓷
冷漠:見人受害,不施援手,冷眼旁觀
冷血:知道自己撞到人,踩行油車多兩鑊
玻璃心:一不如意就斬開人十碌八碌
人命如草芥:工廠/樓宇一律豆腐渣,安全意識為0
智障:係要衝出馬路/係要唔攬安全帶/係要唔做足安全措施/你要死唔通唔比你死?

呢啲意外,發生喺鬼國一啲都唔意外
但發生喺香港,一單都嫌多
本post致力教育港人
不要重蹈鄰國覆轍
或者唔係全部人都抵死
但可以肯定90%人都RAP
我地有冇本錢內鬥?你有精力喺度覆人
不如上weibo睇下啲大劣無辜路人講緊我地啲咩?
如果你唔係撐警 真係唔知你喺度做緊乜?
無撐過警,我意見你覺得唔啱可以skip可以唔睇,係,weibo 咀咒我哋係一班人,但上面gif 圖意外嗰位未必係weibo 咀咒香港人/ 你嗰位,唔係所有黑人都係賊都係吸毒犯罪,無野講喇,負評我就得。
真心如果我係支那人睇完呢個post我以後唔撚敢出街
錯,係會覺得我哋造謠同發放假新聞
北平有冇人出來表示訴求係唔好阻住返工?
係真,中囯人邊度會死?
即使中囯人變成一劈肉槳
佢地都仍然係計做一個人
唔知點解佢地覺得行人有錯唔啱就係抵死可以私了 明明收得切都照隊埋去
工廠同馬路有唔少真係有撚病
工廠安全問題好大啦 馬路果啲架車會唔會見唔到前面冇人
都一野車埋去 好多時唔係話黑心
但咩人種真係有咩結果
Like this ?

終囯人大撚哂
北海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞