★支那好治癒gif貼圖區!(9)

5001 回覆
1142 Like 100 Dislike
睇完巧吾開針
一個國家既政權唔關人民事
讀多少少書先
商店果張咩事 係咪吐完口水即刻皇天擊殺
所以後面位人兄二仔底死跟一齊飛出去
完全無安全意識
樓上跌石屎
你唔講都無留意,司機太搶鏡
有啲嘢真係整定嘅 唔係吐督痰都要特登吐上去人哋車尾嘅話 都唔會中皇天擊殺
咁車主擺返正條友擺到好似冇事坐低咁
都算有良心

睇果條友夠唔夠命大
今個po竟然推到咁快

係咪證明老貓推po不力
make gif very waste time

-need record video screen
-cut video
-make gif
果陣心血來潮
linda gif easy make

求其一個shot
本身想扮有做嘢
但最尾無埋條命

遼寧對外經貿學院 校方阻止學生拎已送到校園的飯盒而上演飯盒爭奪大戰

學校高層不讓學生叫外賣(規定要光顧校內食堂),外賣送餐不能於校門口收取,外賣員在圍牆上向下扔外賣。

近日疑似是遼寧對外經貿學院的學生在微博爆料稱,由於學校封校,訂外賣的學生只能在學校的圍牆下面通過長繩接收外賣,但學校職員卻上前搶奪外賣,引發雙方爭搶,快遞小哥隨後加入戰局,把外賣砸向學校人員。

That's part of China.gif
本來應該每個gif仲要壓縮,因為冇壓縮,個個gif 1X-2X M,早期Lihkg app頂唔順

現在連仔fix左
諗起馬力話搵隻豬俾坦克碌睇下會唔會變肉餅
先講d相入面嗰d係咪人俾坦克碌到咁
根本佢地都唔當工人係人
唔重視工業安全
安全措施係要成本都有機會減低效率
仲要做安全訓練要白俾人工

佢地d廠margin咁低
撚會做呢d嘢咩

講到尾最大原因咪就係人多咪唔矜貴
一條村10 個人死1 個人全村都好大反應要問責村長
1條村10000 個人死1 個人 邊有人得閒理你?
仲要你無辦法踢我落嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞