★支那好治癒gif貼圖區!(9)

5001 回覆
1142 Like 100 Dislike
諗起有個支那婆企係度屙個仔出嚟由佢跌落地
好似有睇過,其實係咩事
咪就地生仔
條橋爆到爛晒
咪就地屙茄
隻初生蝗好似成身白wor,死嬰?
香港就來都係
冇得笑

HIKVISION不知幾好賣
又平
放完假返公司望下你附近果支CAM
探熱cam

果D濕濕碎

題外:
始終有一日 全香港都在監控
即使洗手間 你用得耐
一樣可以拘捕到你
喺街出面痾得耐 你咪搵定律師上COURT解釋
副brand螢石

等睇聖誕新意外
支那野平,平係有代價,上面cap晒

究竟支那人刷首抽的決心有幾大?
最尾果張 較岩位先斷
除開14"人乙"之後好少事
中囯人命好賤之嘛
頭落地
關於近排成日睇車cam片(香港),發覺支那車cam片原來都有好多
不過絕大部份都車炒車,無乜人炒車
大家唔知有無興趣?無乜死人同茄汁,純睇支國人既駕駛技術同態度
係 之前見到
我見都未到可以恭喜支那人嘅程度

不過有D駕車態度/行人行為我覺得可以PO

例如:條友攝架車打我尖
香港司機-車內屌9佢
台灣司機-搞低個車窗大聲屌9佢
中囯司機-撞佢媽媽的臭擊敗

我聽過有司機話係因為個保險賠償制度有關,所以佢都覺得喺支那渣車,攝佢位或者之前見某D情況,佢都會選擇撞佢媽媽。
其實我都唔係好了解香港同支國既駕駛取態問題
就以畀人硬cut或者避車呢樣野

香港既司機畀人硬cut多數係急剎或者扭軚再剎
但支國係直撞,而且係唔減速果隻(大家有睇我貼既片就知係日常)
到底係保險問題點係真係駕駛態度問題?
香港方面我自己怕麻煩唔想搞咁多野先唔想撞
支國係咪又係一樣就唔清楚
講多一樣。我有朋友係支國做野(上海)佢話揸車要cut線就要練車尾cut,咁樣一來後車要焗畀你入,二來可以避免撞車後法律上爭執既問題

呢樣野有無清可以證實下?
lm
早排問過個車主
其中我記得佢話保險計法唔同香港
佢炒人地冇咩"加LOADING"果樣野
(我唔完全記得所有對話)
ANYWAY條友咁串CUT我
我撞佢媽媽係佢仆街

我問:咁你架車凹左你整都幾日冇車用啦
佢答:支那人點會得一架車

台灣人夠好多都唔只擁有一架車
不過台灣人又唔會去撞人
文明社會做法啦
(當然佢屌人係會MAKE SURE仔友知道兼聽到係屌緊佢 唔係香港小巴佬果種車內兇狠)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞