20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
最穩陣一定係打畀主任同佢講聲
咁我想問吓主任電話係幾多
我手上面得放寛組個主任電話 無貸款嗰邊個主任電話... 照打都可以?
你上學資處官網揾non mean貸款申請組嘅電話
你咪講你個情況佢聽 話想揾主任了解下個進度
佢會問你HKID/其他資料
然後佢會幫你駁入去/畀主任電話你㗎喇
你打過去問左佢先啦
佢幫唔到你你就會幫你駁過去幫到你嘅人
咁多個主任鬼知邊個跟你個case
唔該巴打
唔該晒ching
幾個月前申請成功左 non means 想問下係咪會自動幫我交學費定入落我銀行戶口到? 因為我見學校個邊send message提我交學費
如果一年冇申請 下年再申請grant 的話
學資處個邊會唔會要求個原因+交上年啲文件
再次一問,家訪補交資料成個月後,無消息係點樣?
想問有申請入息審查既TSFS 已經批左係全額資助
封信有三筆錢
第一係大學全年學費
第二係助學金
第三係loan under TSFS
我想借埋loan 但佢今日打黎話拒絕左我申請(因為我已經有full grant)
但之前明明問左學資處個邊話有得借架
呢個情況請問姐係點?
第三佢寫幾多錢?
你會唔會係交漏/錯文件,full grant正路都可以有loan
Full grant 個loan 係咪NLSFT ?
唔係,呢個係non means
OMG 我可能睇錯左另外一個
Btw唔該晒你
如果真係到學費due date都未收到錢,就向學院申請defer payment

要向學資處查詢幾時過第二期錢,就打3755-3155
咁又冇咁誇張,好多都有合資格彌償人,唔洗放寬
你個彌償人應該係退休公務員,佢地會處理完放寬之後再搞你份貸款文件,唔需要擔心,做完放寬會有信通知你
第一,去櫃台交咗貸款文件未?

第二,睇pin
唔會理你點解唔申請,就算想知都係到時有人會問你,冇需要擔心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞