20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
試咗就有機, 唔試就一定冇機
上年買過單次旅保
學資處寄信問我係咪有買保險要交保單
但係份旅保我係網上買
啲資料全部都經email但我已經清曬上年啲email
證明唔到
咁可以點
12號寄左張form去稅局想攞張稅單
而家都仲未收到係咪正常
9月30號交嘢到依家淨係收到封話收到申請嘅信
照申請放寬,提名你阿媽做彌償人,放寬完佢資格就可以幫你做彌償人
Hello,咁多位爸打絲打,我想問下polyu依家係咪冇得搞non-means啦?我禁左新申請,搵唔到有理工大學。但係唔係有late apply?求救thx......
冇收入都做到?
今年係咪冇車船津貼同關愛基金嗰二千蚊?
見封結果信冇提到
一係揀錯scheme一係你眼花
就係放寬佢做彌償人資格,合資格就唔洗放寬
我禁左出去幾次都係睇唔到。。。。
師兄介唔介意幫我睇下
讀邊間?讀咩科?
Polyu EIE,thx!
緊急一問!non means搵到彌償人
但佢本身做緊其他屋企人擔保人 同埋供緊樓
會唔會影響同唔批?
Scheme: NLSFT
Institution code: 03

只要佢幫緊既嗰個人冇拖欠貸款,佢本身冇破產,就冇問題

佢幫100個人做彌償人都得
感恩!我搵到嗱thx!
呢兩個係另外再比架
想問去櫃檯冇預約可唔可以walk in 唔該
同問walk in可唔可以用櫃枱服務
貸款文件無櫃枱服務好難搞
唔好意思想問下
Full grant窮L 19/20 sem2休學 今年叫我退一個sem嘅學習助學金
我本身有hall津貼 減咗仲有$125話今年grant到扣
14/10話發結果通知書 上星期五23/10先收到(佢寄錯地址)要我覆佢話確認係要grant到扣
臨急臨忙當日打咗過去 話佢地收到部門比$125支票先會「適時」比錢我
想問下佢效率高唔高 聽日或者後日有無機收到錢 好急要筆助學金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞