20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
講你個申請編號就得
佢前幾日出咗信話批咗放寛彌償人 咁係咪啫係快㗎啦
drop in box/郵寄
網上申請時有得揀申唔申請埋
drop in box/ 郵寄
僱主信要一個月內
1)drop in box/ 郵寄成套貸款文件

2)如果全新入職就全份合約副本,如果出咗一個月糧就比返一個月既糧單;出咗兩個月就比返兩個月
counter唔開同你申請grant係冇關係

counter係用來交貸款文件,你係問緊貸款定grant
可能係你以前成功登記過,登咗記就唔洗重複登記,除非太耐冇入過先要再次登記
佢打比你同你講就應該係,但郵寄有時好耐先寄到,呢排都起碼要一個星期先寄到
Sorry 巴打 自膠咗 封信15號出 前幾日已經收到
我想問如果遲過deadline交貸款文件得唔得?
因為個新住址證明趕唔切29號前有
唔係要帶住封結果通知書去申請貸款?
我之前已經交咗啲貸款資料佢都收咗 交嗰日佢先話我老豆自僱要申請放寬彌償人 所以先另外交申請放寬
冇問題
交咗貸款文件未?幾時交咗?
放寬彌償人既結果信先一定要帶,普通申請其他唔洗收封信
我就係想講放寬彌償人申請結果通知書
咁佢應該都有帶埋既
登記咗就ok,職員check到你有登記就得,唔洗print
我諗你要打返上office先知
就我記憶依度大部份人都係先申請放寬後申請貸款
嗰日交貸款資料嗰陣佢收咗然後俾咗張紙話暫收non means申請 佢嗰時話等我申請好個放寛佢就會再繼續翻我個non means申請 咁樣嘅話使唔使打電話提吓佢咁 驚佢無咗件事...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞