20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
同問
十一月十九號交仲未有消息,淨係send message話收到資料
tsfs
一個月冇聲氣好正常

如果你自己想知進度,一定要打去叫你補資料既主任電話到,問佢做到你隻case未,得佢一個先答到你,唔好話上連登問,你就算打到上hotline一樣答你唔到
得兩星期冇聲氣係超級正常,每個人手頭上拎住好多隻case,差唔多隻隻都要補料。你補完料你前面嗰堆一樣補完,要排隊做,仲未計日日有新case入

如果你自己想知進度,一定要打去叫你補資料既主任電話到,問佢做到你隻case未,得佢一個先答到你,唔好話上連登問,你就算打到上hotline一樣答你唔到
你比嗰個電話係申請grant既熱線,想申請放寬唔係呢個電話號碼

***所有問申請Grant點解補完資料會冇聲氣既請留意

如果你自己想知進度,一定要打去叫你補資料既主任枱頭電話到,問佢做到你隻case未,得佢一個先答到你,唔好話上連登問,你就算打到上hotline一樣答你唔到

佢會比第個電話你打去 鬼記得果個staff幾好電話
申請左grant見佢要補資料去銀行攞證明,但老豆又唔得閒拿(打電話問話要本人親身去)
就申請埋non means,上2星期有收左資料既信
想問幾時先到彌償人既step?
我睇佢張紙話要確認左grant金額先會發出通知
咁係咪即係要等埋grant先有non means..
熱線電話一般都好難打得入,所以我先一律建議想申請放寬就send email問
1)等non mean審批完成之後就會寄申請結果通知書比你,收到結果信就到交貸款文件(即係彌償人嗰part)

2)grant同non mean係獨立審批,只要其中一邊先完成審批就會出各自既申請結果通知書
Nlsps交完網上申請後 其實交彌償人資料係有冇deadline?因爲屋企人拎證明要時間
睇pin
想請問吓non means係咪一定會打電話俾彌償人?
想知今年老豆老母年收700k grant loan係咪一定唔批
Even 宿費車船都係?
想拎下政府錢都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞