20/21 Grant Loan & Non means 討論區 (5)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
我知我媽有幫我買保險,我媽比左份週年報表我,個份係冇現金價值所以冇報。但之後發現原來有另一份保險週年報表,呢份有現金價值,但冇報到,請問而家報返佢會唔會掟我入list?會唔會我show哂兩份野比佢睇,證明當時搞亂左就得?謝謝
之前學資處寄咗信嚟叫我補交資料
睇漏眼以為去旺角交
睇返信先知交去啟德
係咪要打返電話去同佢講
佢會唔會當我冇補交到放棄
想問下補交資料過咗deadline會唔會DQ
想問下non mean 可唔可以遲交資料
未收到錢不過打咗上去問 話呢個星期五或者下星期出第一期比我
想問下申請左nlsft 點樣claim返之前交左比學校既5000留位費?
親身上去稅局,可即日攞
如果冇電話通知佢postpone個deadline,你遲啲會收到封信話你漏交文件,申請唔成功
今日係咪好多人申請grant
交咗表成個月都未收到要我補交文件封信
之前都唔會咁慢
今年係咪好多人申請grant
交咗表成個月都未收到要我補交文件封信
之前都唔會咁慢
有冇人知車船津貼係點計?港島去新界大概有幾多
我老豆工作上有好多數入咗佢戶口(公司代支款項或代購買公司物品),寄咗信黎要証明同收據,應該點做
叫你老豆寫張自述書,講明係幫公司代購,再拎返去公司蓋章
咁樣交上去俾佢就得
最麻煩係佢公司將佢D加班薪金同代支款項開每月一張支票入數
佢要我show存摺 但我恒生開沒存摺比我得ebanking 我應該點?
我想申請grant 但係我係跟老母住嘅,即係單親家庭。咁但係老豆老母係冇結婚,咁我點樣證明佢哋兩個已經唔係一齊
麻煩大家了~
non mean叫我上網預約時間交文件
但我上網預約佢話我資料唔岩
驗證失敗。輸入的出生日期及/或手提電話號碼與學資處的記錄不符。請檢查並重新輸入。
但我睇返資料 我打嘅野完全無錯 咁姐係點 可唔可以寄信比佢就算 唔想晨早流流去拎籌...
或者就咁擺長沙灣office前面個箱得唔得
想問預約係咪準時到就好快
定係都要等番半個鐘以上
好快 基本上等一陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞