信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
一般RED CARD申請完要叫幾耐先批 等左半個月都仲處理中
同問,又唔通知交多D文件,都唔知邊度出問題
邊間出糧用邊間
滙豐出糧
本身冇張渣打asia miles
想換hsbc Visa Signature
係咪cut左渣打直接換hsbc個張
簽咩都用呢張最抵玩?
Red
想問一問申請左simply cash幾耐先批?
mox
星期一申請,即日approved
琴日星期五收到卡烏
唔計,條款有寫
可摸以講下有咩好,唔係好識sry
cx ae同scam要收annual fee應該會cut, 應該申請邊張新卡交保費好
搞乜我要咁耐呢 你本身有HSBC戶口?
本身有户口
我申請red 都係同VS雙龍出海交保費
想問吓如果交保費用渣打里數卡再分期付款有冇4蚊一里?
渣打交保險無分
只有儲積分既卡有基本分
里數同現金回贈卡都係零回贈
今日,我落分行想開做SI 出糧戶口,話要等1.5hr先安排到staff嚟開戶口,咁我都等啦,平日返工冇時間整戶口咪等下囉,然後個staff出嚟問我開乜戶口,我話做出糧戶口要做SI,佢問係咪waive Asia miles年費,我話係。
個staff話SI出糧唔可以waive,個指引話係自動轉賬出糧先有得waive,話一定要通知公司轉自動轉帳出糧戶口先有得waive。叫我問公司可唔可以轉切自動轉賬先好嚟開戶口。之後我發脾氣就走左

我之後用網上cs問,係咪出糧戶口做SI 係咪唔可以waive
網上cs話,可以waive到年費。叫我落分行開咗戶口之後再通知佢哋waive年費

分行條友係咪老點我。想投訴佢呀我專登行過去渣打開戶口,仲要唔近我屋企。佢老點我。
岩岩申請左red, 可能整埋citi cash back
似乎係佢唔想幫你開戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞