信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
我無hsbc ac嘛
其實係咪入夠400k就一定批HSBC VS
係嘅我入錢落去算 唔夠年薪
冇得飛都廢左張卡9成啦

1. 酒店住3送一
2. 機場貴賓室
3. 免費旅遊保

4. 里數貶值

3800蚊年費點維皮?
將『一定』二字轉成『可能』
如果計正常時期,$3800年費送20000里數夠來回日本一次 好似都差唔多?
見之前有個講人工嘅post好多巴打用
都真 大貓批卡講心情
我月薪唔夠 但存款夠
可以點apply張VS佢app同網都要我填夠30000月薪
本身用緊HSBC學生金卡 申請張白金會唔會著數啲
想問Citi octopus啲回贈要幾時先入到戶口?見佢hold起左幾個月 期間有過自動增值都冇入到戶口 想快啲攞返回贈cut卡
VS食飯
RED 網購
GOLD 大家點配

定話cut 左佢
有冇個原POST參考下?

利申我自己都有PRESTIGE 卡, 今年冇用過一次福利, 不過我舊年費, $2500
完全唔記得咗邊個post唔知係講2-3萬定月入6萬...個post成廿幾頁嘅
其實貴賓室都好少用得著啦

巴打知唔知酒店係咪可以幫屋企人買都有得送?
未試過喎, 之前都係我自己去. 同埋收緊左限制...
回贈儲夠$5,做一次自動增值
出月結單時就會見到條數,每次回贈最多可抵銷當次自動增值額
無架喇
最紅唔係跟id嘅咩
咁有兩張點計
係大貓個網見到:
您只須以任何一張合資格的滙豐個人信用卡登記一次。您所設定的額外「獎賞錢」倍數將自動適用於您名下所有合資格的個人基本卡及附屬卡。
想請問DBS Black World Mastercard 係咪只係得電子錢包卡?
佢一定要我用DBS Omni申請
十月頭入紙 依家都未出卡俾我
張卡應該絕版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞