信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
諗左陣,講得既卡想搵張玩contactless都難
想問下Payme綁信用卡問題
如果一直用開A卡
但係想轉DBS嚟拎$30
刷完之後轉返A卡
會唔會比佢ban account?

全部卡都係自己名
無綁過落其他payme account
唔會
真係多鬼餘,中銀我個個月拎佢三百蚊
自我升中有戶口起都無賺過我一蚊
乜都唔講得其實個post無用
大貓vs premier red 銀聯
渣兜
含身mpower
dbs cv black
大新
citi 八仔 hktv
賤種西亞

連10張卡都數唔到點算
申請返張Citi 8 仔好似幾好

不過15% off 都叫做慳番多少嘅
好過冇
呢到9成我都收左落櫃桶底,點算
呢堆卡話差又唔算好差
4張大貓3.6/6.4/4/apple pay promo
mpower廢得嚟唯一一張玩contactless
cv free app day冇人淘寶架啦
八仔搭車
hktv有神奇作用
但肯定比唔上
我都簽唔到,唔知點解啲人話 HK$3,000 好易
1000 payme
1000 藍色app
1000 綠色app
Payme , Alipay , WeChat 各增值一千
因為根本就唔洗簽
俾你講兩講 覺得連登好國安法feel
都唔知邊條契弟諗到既
有著數咪拎,無著數咪唔用,有更多選擇咪唔用囉
初心係好既
但一來大貓citi db食promo多無乜討論空間
二來剩低既學生卡(金卡cv iti mpower)點做主力卡
基本上 所有信用卡 都係佢比緊錢我賺
前幾個月改左之後唔係50倍數咩
好耐無換唔知又改左
唔係話銀行會抽走3%咩
咁轉折但本身回贈冇優勢,唯有好好收入櫃桶底
本身有citi 8仔卡
好唔好申請張cash back 玩

利申:extensively 坐交通工具,之前每個月都有近200車費回贈。
本身就用開Red(online)+Hsbc gold(食)同citi 做8仔
如果開既就會主力用citi cash back / octopus,另加大額網上消費用red
如果你要賺15%交通回贈就要,可以用cashback +電子錢包搞掂個3000蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞