信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
睇到好多讚大貓Red卡好抵玩 想申請返張做日常卡(去超市買下嘢、八達通增值) 順手買iPhone拎埋迎新

不過日常卡依家有張DBS Compass VISA,如果有大貓就應該會cut Compass VISA,不過係唯一一張VISA

我cut好定唔cut好?
點解係唔係visa值得考慮
係邊個同你講RED卡八達通增值抵?
因為身上仲有幾張都係Master 同感覺市面上愈嚟愈VISA(?)
扮打手定真打手
??? 我係真心想問cut 唔 cut好
而家有D銀行的轉數快包埋轉去信用卡添
睇到好多讚大貓Red卡好抵玩 想申請返張做日常卡(去超市買下嘢、八達通增值) 順手買iPhone拎埋迎新

不過日常卡依家有張DBS Compass VISA,如果有大貓就應該會cut Compass VISA,不過係唯一一張VISA

我cut好定唔cut好?
係邊個同你講RED卡八達通增值抵?
扮打手定真打手
??? 我係真心想問cut 唔 cut好

我無話要賺八達通優惠
我意思係平日我攞張卡嚟做咩咋

講得唔清楚 Sor lor
如果冇其他DBS, 可以keep
DBS有時都會出下優惠益下客
但日常用就不了
咁Compass VISA 可以同AECX一齊bye bye 啦 Thanks
cut 鬼佢la ,DBS我cut剩張黑卡
dbs 百佳屈臣氏每月有3日92折,keep得過
自從am冇限期就冇再keep black
除左有得換avios都諗唔到原因用佢
仲有2星期就過SC冷河
食第4轉迎新??
純粹keep lo 之前用學生身份申請落,去旅行用過下, 而家用人工申請就冇咁易玩
想問下收到大貓email
"恭喜您!您快將收到新卡!"
大約幾耐之後會收到card
想買電話
Email入面咪有寫囉
3至5個工作天
佢之前sms都話3至5個工作天
但係email隔咗一兩日先send
所以先想問下實際係幾耐
半年
如果用AE app link銀行找卡數 要幾多日先過到數?
有冇人apply 左citi bank 卡,想問幾耐收到apple gift card?
今日收到sms sc卡已批,大概幾時會到手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞