信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
No need
yep
開premium有無咩要求

要簽夠3000
用oepay一個月都洗到$3000 啦
乜oepay 計㗎咩?
我見條款好似唔計
sor 原來自動增值唔計
而家可以所有卡都計已經易好多,以前格硬簽嗰3000係賺少左1-3%回贈
之前唔係千五咩
Payme一千之後碌500就得
我當撘車300蚊 回15%啫係回45蚊
45/500 回差唔多9%

依家3000
當我有兩張信用卡 (唔玩支那寶嘅情況下)
我要碌多一千
咁就變咗45/1000
變相得番4.5%
係我記錯左,不過我以前都係直接簽1500, 而家可以所有卡一齊計,我又用開hktvmall, 所以覺得易左,唔洗再計住計住
呢度Payme 都計?
平時用Red 簽就多
剩係用Reward +HKTV 好難簽$3000
唔使100萬,不過saving少錢都唔會批CC俾你..
試過有幾萬唔批,但過咗一定兩日擺咗20個就批
我放40個 hsbc 又唔批,依家個個one 又叫我轉呢轉路都唔知佢想點
放曬啲錢入citi 算 呢間野等執啦
都係要擺100萬先批到張信用卡
No need
唔使100萬,不過saving少錢都唔會批CC俾你..
試過有幾萬唔批,但過咗一定兩日擺咗20個就批
我放40個 hsbc vs又唔批,依家個個one 又叫我轉呢轉路都唔知佢想點
放曬啲錢入citi 算 呢間野等執啦
想問最近online申請 AE /blue cash嘅大家等咗幾耐先收到卡?
等咗十日都未有
我頂垃圾hsbc vs
上個月簽左8千幾得70蚊rewards
已經5x埋飲食
唔中佢d cat 係咪3x都冇
唔中嗰六大category 嘅話得1x (即係0.4%)
……呢樣野佢講明架喎,中類別先三倍架嘛
我10月頭嗰陣申請過blue cash 收到批卡sms後4個工作日就收到卡
講撚左好多次上網red,食飯vs,中cat vs,乜都唔中scsc
中cat係咪要包括中佢個堆商戶先算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞