信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
早2日打 唔肯waive

cut 鳩左佢
係咪要開戶口先有得waive?
係 彩佢都on9 麻撚煩
其實冇最低結餘都唔怕開
要做埋出糧戶口先有得WAIVE
https://flyformiles.hk/16995?fbclid=IwAR2KuDfxRzgEsvodrUDwfvvzXD7LJFBAV9nYtTCrn23q3s7eSDGLJfRMbss

優惠一:由2020年10月19日至2021年1月5日,於崇光百貨累積合資格簽賬滿港幤2,000元或以上,可享額外7%「獎賞錢」回贈,可享高達額外$700「獎賞錢」!即係簽$10,000就有額外700「獎賞錢」

優惠二:簽完Sogo後,筆卡數千祈唔好找住!由2020年11月4日至17日,透過滙豐Reward+的「賞付款」功能以「獎賞錢」繳付於崇光百貨之簽賬,$1「獎賞錢」可以抵銷$2簽賬,每位持卡人最多可使用$150「獎賞錢」!即係最好留返$300卡數到時扣啦!

登記網址:https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-shopping-special/sogo/

適用信用卡:HSBC Visa信用卡、HSBC Premier 信用卡、HSBC銀聯信用卡、HSBC Red Card!

我們會於2021年4月4日或之前將額外「獎賞錢」自動誌入於我們紀錄中您首張用作登記的合資格信用卡戶口內。
係 唔係齋開咁簡單
做Premium 理財有冇?
好似要加埋出糧
Premium出糧只係將資產要求降至零
BTW齋出糧唔開 Premium 其實都符合免年費個要求
渣打開信用卡拎完迎新 半年之後cut
可唔可以咁做?
可以
但係要賠返個迎新比渣打先
用半年Cut 卡?
迎新唔係半年之後cut冇事咩?
要一年呀老世
咁唔係一定要俾2000佢?
收年費免唔到可以即cut
迎新洗唔洗還?
夠一年咪唔使囉
我10月30號收到卡 如果下年我10月頭打去Cut卡
係唔係計我一年時間?就唔會收返我迎新?
如果收到張單上面寫年費2000
之後我即刻Cut咗佢,洗唔洗還2000?
會waive,但係再提一提佢,之前聽聞有巴打cut卡後不停被渣打追收年費+罰款,後尾問返先知上手cut卡後無取消年費
姐係Cut卡時問下佢 Cut完卡會唔會Waive年費?
呢個會唔會收返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞