信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
有咩方法取消,或者收卡之後唔確認再申請
Red係10皮
如果有卡,可以自己做中介益下朋友
匯豐換aeon、百老匯、豐澤現金券會唔會不定期有折扣,好似百佳惠康現金券咁?

積分就到期,諗緊換咩好
On9中銀
無啦啦唔比add Apple Pay
要加返個email先比用
渣打回贈日日唔同,等到最少有$1500先好申請

依個係咪即係衰左
睇日子係佢打過黎叫我補多次身份證
即日補完就咁?
我諗住上TU睇下係咪無左A
登入話我錯pw
忘記pw就話無記錄
再入過資料就鎖左ac
點玩
Simple cash 要交年費$2000,最後CUT左
想問仲有咩信用卡港幣消費係回贈多
食飯就visa signature, 網購就red, 完
本身得HSBC 白金所以想搵多張平時港幣消費 eg 食飯,買野咁
實體交易hsbc vs其他卡冇得比,如果收入唔夠就得銀聯earnmore 2%。齋食飯就仲有bea vs 2.4%, citi cashback 2%, 基本上買嘢我好多都轉哂網購,多數都平啲又用到red
財務問題請教一下大家:
本身我已經做咗三四單分期,呢排突然有兩筆大數想做分期,會唔會影響得T U 好犀利?(準時還卡數嘅前提

你得10萬Credit
9萬分緊期
即係你長期都用哂8-9成信貸額
=你等錢洗=你理財麻麻=有還唔到嘅機會=TU

就算你話你一定準時還,銀行 TU都係睇數字做人

借定唔借 還得到先好借
請教吓,hsbc信用卡迎新禮物要碌夠數
打上去card center又話佢無得幫我睇
係咪見到張卡有相應嘅cash dollar就可以當係得咗?
咁譬假設我 個信用額大 分期多全部係啲細數 咁樣影響會唔會好大 以前成日畀啲sales氹萬零蚊都走去分
按信用額%嚟計
個人認為2-3成都冇大影響
再高啲唔知,冇試過
AE BC sc 個换分system 好on9
請問而家除左simply cash最多現金回饋
下張係咪就到blue cash
係咪要打去問衰咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞