信用卡討論區(99)上個post好靜

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔使,任何一間銀行都得,行轉數快
持卡人須於推廣期內透過指定登記網頁(citibank.hk/transreg)成功輸入指定信用卡主卡號碼及確認接受所有此推廣的條款及細則、或透過短訊/Citi Mobile App (如適用),以進行登記一次(「登記」),方可獲資格參加此推廣。成功登記後,該指定信用卡名下之所有附屬卡(「附屬卡」)將會被自動登記
登記:主卡only

「合資格簽賬」包括以持卡人名下所有由花旗銀行所發行之Citi信用卡主卡及其主卡賬戶下之附屬卡....
簽卡:主卡+附屬卡

所有獲取之車費回贈及/或隧道收費回贈將於...存入指定信用卡主卡賬戶內 (「回贈存入期」) 。
回贈:主卡only

有幾難明
正wor。開張附屬卡,有多$1000黎Payme計入合資格簽賬
點解唔郵寄
但係啲錢入晒市 攞唔到出嚟住

我有一齊申請埋阿 但無反應咁樣
上次佢問完我之後reject咗我
Za card連真藍之前次次都要我打碼密再入apps確認
依幾次用又唔洗 方便好多
有無人都係咁
呢個我都明,係想搞清埋 主附既八仔用黎嘟交通工具,係咪都計,但2k係cap
不過睇咗,應該係計
好 夠頂到年尾
兩個禮拜前申請大貓red card , 今日都仲係乜通知都冇
話口未完

渣打香港:閣下的渣打VISA信用卡申請已批核。 SCBHK: Your SCB Visa Card is approved.
即係一個月坐到$500 公共交通工具, Citi Octopus 都可以諗得過?

Assumed savings :
Citi Octopus - 500 *0.15 = $75 (除返base 三千嘅消費)= 2.5%
SCSC - 3000 *0.015 = $45 (除返base 三千嘅消費)= 1.5%

P.S. 未計用其他卡可以攞更高回贈
咁平時唔係食飯個d 用邊張卡
佢嗰三千蚊係citi其他卡都計
而你增值又唔一定要用自動可以揾其他卡轉入去oepay
仲要嗰三千蚊紅綠藍照計
基本係完全唔駛諗一定抵
舊客link ,已經批咗卡
我研究完都即刻去撳,即批
我有八達通個張,去㩒cash back仲等緊
app 已經出埋卡number
同而家張reward 同tvmall cobrand share limit
即刻入去睇真係即刻有

citi全部都share
我本身得張cash back
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞