公務員2017年加薪

597 回覆
16 Like 39 Dislike
公務員加咁多做咩

唔加高D 你D私人西工老細未一樣加少D人工俾你

佢應該係小朋友未做過長工
10%
有4就開心啦
4-5%
少過4我唔撈
少過4我唔撈

我就唔撚信啦
做政苦最好既係加人工可以即時加
屌你私人公司加幾幾個%又話要做夠一年又那樣柒樣, 又要做appraisal符合先有得加。

一入職就加人工
6月入職
唔知加幾多
如果我合約轉長工
合約果邊會唔會回番回溯舊錢嫁?
最低工資加成6.15%
我唔信公務員低過4%
屌你私人公司加幾幾個%又話要做夠一年又那樣柒樣, 又要做appraisal符合先有得加。

一入職就加人工

Me too
但係咪到7月先真係加
再補番之前個幾個月?
仆佢個街啦 領展車場都加百分之十 唔高過呢個數點得
外面講緊3.5-3.8喎 mark高少少齊頭4%啦

政府加超過4%會俾外界嘈㗎啦,班官最怕麻煩,我覺得加3.5%度啦

上年都4.61
2015-2016個市都唔係好啦 今年低過4姐係食屎

年年商家佬都話個市唔好
但其實香港個經濟根本冇差過
仲未見大規模失業

Unemployment rate得3.2% 證明出面食得哂大部分既勞動人口
如果個市係差個數就唔係咁啦
年年講到好似就死就死吊緊鹽水緊 實際上班大老細搵幾多睇利得稅都估到

同班撚樣講 恆指咩點數 跌破兩萬未 仲有四千點跌呀屌你老母

一入職就加人工

Me too
但係咪到7月先真係加
再補番之前個幾個月?

公墓完正 死乞衣
公墓完正 死乞衣

唔好搞事
公墓完正 死乞衣

唔好搞事

班撚樣有乜貢獻
公務員加咁多做咩

講得好,減20%囉,睇下你死先定我死先

利申公務員
公墓完正 死乞衣

唔好搞事

年年講加人工總有d牛鬼蛇神撲出黎
我唔加你估商界又加唔加呢
大把企業望住政府個數 我唔加你都唔會好過
公務員加咁多做咩

講得好,減20%囉,睇下你死先定我死先

利申公務員

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞