公務員2017年加薪

597 回覆
16 Like 39 Dislike
最少有3.5, 不過希望有4.5
希望至少有4
內部消息2.1%

呢個我都聽過,但希望加多d

應該係得高層2.1% ,中低層4點幾

金管局加2.8% 政府冇可能會少過呢個數

不過今年的確有機會係7年來新低
希望最少都有3.5%
外面講緊3.5-3.8喎 mark高少少齊頭4%啦

政府加超過4%會俾外界嘈㗎啦,班官最怕麻煩,我覺得加3.5%度啦

上年都4.61
2015-2016個市都唔係好啦 今年低過4姐係食屎

政府加超過4%會俾外界嘈㗎啦,班官最怕麻煩,我覺得加3.5%度啦

今年自由市場都平均加左3.9%

嘈咩
政府加,你私人無理由唔加呀
一係入政府做囉
係咪文員仔同紀律部隊個加幅會唔同?

計你係咩層 中低層 高層
係咪文員仔同紀律部隊個加幅會唔同?

都係加同一個%

上年都4.61

年年商家佬都話個市唔好
但其實香港個經濟根本冇差過
仲未見大規模失業
公務員加咁多做咩
無4就執柒佢啦

上年都4.61

年年商家佬都話個市唔好
但其實香港個經濟根本冇差過
仲未見大規模失業

Unemployment rate得3.2% 證明出面食得哂大部分既勞動人口
如果個市係差個數就唔係咁啦
年年講到好似就死就死吊緊鹽水緊 實際上班大老細搵幾多睇利得稅都估到
我個仆街腦細話跟公務員個加幅
點都應該有4%啦
公務員加咁多做咩

唔加高D 你D私人西工老細未一樣加少D人工俾你
我想問下
我今年4月中先入職
係咪都會有份加人工?
公務員加咁多做咩

唔加高D 你D私人西工老細未一樣加少D人工俾你

我公司計CPI 雖然都好關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞