公務員2017年加薪

597 回覆
16 Like 39 Dislike
小朋友唔識世界
你地講既薪級21,係指起薪點有21以上
定係任何一個職級去到21以上就會有津貼?

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多
有EO offer 諗緊轉唔轉過黎好
小朋友唔識世界

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多

pt 22 房津$5160/月
pt 33 $6xxx
所有房津最多拎十年
可能低級公務員覺得pt 21
好多福利高人工又有咩房津

但做得pt 21 or up係出面其實會搵得仲多
所以仲話港人治港
屌你,福利仲差過英國佬年代做二等公民
小朋友唔識世界

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多

pt 33 $6xxx
所有房津最多拎十年

長知識

好似連低point都有依家
小朋友唔識世界

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多

pt 33 $6xxx
所有房津最多拎十年

長知識

pt22以下要做夠20年先可以申請房津
某d高pt可以申請宿舍
公屋同綠表居屋就得pt22以下先有
小朋友唔識世界

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多

pt 33 $6xxx
所有房津最多拎十年

長知識

某d高pt可以申請宿舍

https://www.google.com.hk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.gemwscwa.org.hk/2016%2520Data/c201604c%2520(1).pdf&ved=0ahUKEwiH2q69hN3TAhXKoJQKHQ-dCeIQFgg9MAM&usg=AFQjCNFNLmp_UlrrLk--sbLP7uIcnthJ1g&sig2=hYgWzTXlo2LythwiD2xb_w
無錯,同埋拎咗公屋/綠表就唔可以再拎房津
呢個時勢低級rank想有屋住拎綠表最高性價比

屌…
1% 多謝你呀

私人公司都係加唔夠2% 既話我冇野好講
哈 1%
反公務員果班人仲唔出來恥笑
好呀
公營機構員工表示
笑撚死 其實你地明唔明上面份野係講咩
乜撚野加1% 唔識字定咩「遞增薪點」 喎
小朋友唔識世界

你個位去到21嘅話
你去到就有

想問21以上有幾多

pt 33 $6xxx
所有房津最多拎十年

長知識

某d高pt可以申請宿舍

唔係pt34或以下都一律要做夠20年?係得pt34或以上一入職先可以攞房津。
今年年尾私人工加薪指標已出,1.96%
上面份野係指計出黎既%會減上面既數
我想要雙糧呀, 花紅都算啦
有咩可能綜援都有雙糧公務員無

合約員工都有約滿酬金啦
一年一次咪等於雙糧

公僕要雙糧花紅真係講唔通嘅
你當人工/其他福利補償返啦

邊度有福利
免費睇醫生只係價值$45

房津係咪福利呀?
宿舍係咪福利呀?
免入息審查公屋/綠表居屋係咪福利呀?

邊度有房屋津貼
邊度有宿舍
邊度有免入息審查公屋
你呢三樣嘢每樣都有條件
就算免入息審查公屋都要結咗婚

政府咁多福利架咩

做個最低級邊有呢啲福利
係得公屋
未結婚等到退休就有架啦
除非做第一標準薪級表嘅工啦

房屋津貼係比薪級21以上
公屋同綠表居屋係比21或以下

我記得房津係人人都有資格攞,但Pt34以上就可以即刻攞。pt34以下就要服務滿20年,或者你嗰pt可以跳到去34。
上面班人識唔識字,遞增薪%係要倒扣個舊

個數愈細愈好
上面班人識唔識字,遞增薪%係要倒扣個舊

個數愈細愈好

呢度小學雞多 所以算啦
公屋/綠表個d 真係姑寒到,quota 又少,又唔係可以打街外人尖

食屎啦呀松
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞