「矛盾大對決」David 哥同勇武流亡手足,連登仔會揀邊邊

425 回覆
83 Like 725 Dislike
梁天琦教你唱歌教革命咩?
撐david哥=覺得可以唱歌,行行企企搞革命
梁天琦講過咩?佢叫大家做返自己認為正確嘅事。你覺得勇武有用,冇問題,你去做;你覺得和理非有用,冇問題,你去做。
你覺得david嘅嘢冇用,咪直接無視佢,自己做返覺得有用嘅事囉
梁天琦教你唱歌搞革命咩?
唔啱
咁關睇報紙咩事?
你可以日日宣傳佢 玩汽水,阻送車,捉鬼
但佢睇報紙又犯咩錯?
是其是,非其非
梁天琦同你講,你覺得唱歌有用咪去唱,覺得冇用咪唔好去,就係咁簡單
做得唔啱咪鬧囉,但唔使割,況且又無人當佢係大台領袖
點維持坐係屋企睇一個人示威直播叫維持?
好多人都唔鐘意david
唔怪得遊行左咁多年都爭取唔到真普選反對勇武又唔提出新見解
批鬥派
你呢啲咪發晦氣冷嘲熱諷十足怨婦囉
你係要搞鳩佢就宣傳佢做過咩衰野,就唔係踩低佢做其他野。因為唔係個個都知佢做過咩,你咁樣只會更加坐大佢,其他人都只會永遠當你地係分化撚。
咁都唔識,講咩政治呀
喂向西奔走
答我啦 邊句講過撐David呀
字都唔睇就挑人機
係我眼殘定你思覺失調呀
答我啦on9仔
表面上係吊David,實則係吊香港人。
你見佢搞嘅活動都無人去就知無乜人buy佢,根本好多人知係佢搞就唔去
一樣係商場嗌口嘅,其他人搞仲好反應
唔應同嘅直接無視就得
唔打算分化 David雖然想做抗爭KOL 從行動上都展示緊勇氣 已經好過好多閃閃縮縮既人

但我都係投左俾流亡手足 我更重視佢地
一陣你就變埋泛粉港豬
半個月前連登仔幾支持david呀
話抗爭有啲嘢白卡先做到
但攞得白卡又點會如人所願行動

其實只有前線手足有資格讚揚/批評前線抗爭手法
香港人呢一年有話過只係接受行行企企之後返屋企當抗爭咗?咪撚打稻草人啦
是但啦對住呢班人好辛苦
玩下股票返下工做港豬幾爽
俾佢哋光復咗香港之後都冇用
又係酸到出汁既ON9仔
自己又做緊乜實則野呢
求詳情
Google search唔到
agger次次一丁友企出黎對住班狗你估唔淆架
唔明有咩理由要杯葛企出黎發聲嘅人
你話佢attention seeker都好佢都係企左出黎啊
做到咁揚已經好大風險架啦,最少show哂樣咁要俾人搞嘅話實走唔甩
睇完都唔明david 做左咩
有無前傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞